19 / 04 / 2024

Aksaray'da mera vasıflı parselin tahsis amacını değiştirme kararı TBMM'de!

Aksaray'da mera vasıflı parselin tahsis amacını değiştirme kararı TBMM'de!

Aksaray Valiliği Mera Komisyonunun mera vasıflı bir parselin tahsis amacını değiştirme kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Aksaray Valiliği Mera Komisyonunun mera vasıflı bir parselin tahsis amacını değiştirme kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1- Aksaray Valiliği Mera Komisyonunun 24/10/2019 tarihli 656 Sayılı tahsis amacını değiştirme kararı ile Karataş Köyü sınırları içerisinde bulunan 238 ada, 1 nolu mera vasıflı parselin 21.181 metrekarelik kısmının madenzilik faaliyetinde yol olarak kullanılmak üzere mera vasfının değiştirildiği ve tahsis ediliği iddiaları doğru mudur? 

2- 4342 sayılı Mera Kanunu'nun 14. maddesinde hangi şartlarda tahsis amacının değiştirebileceği hükmü açıkça belirtilmişken hangi hukuki gerekçe ile böyle bir tahsis kararı alınmıştır? Hukuka aykırı olarak bu kararın alınmasında siyasi etkenler var mıdır?

3- Her ne kadar alınana kararda; madencilik faaliyeti olan bölgeye yol için tahsis edildiği belirtilmiş olsa da; ihalesi alınan Yeni Sanayi Sitesi'ne halihazırda bir yol varken daha rahat ulaşım sağlamak için yol olarak şahsına tahsis edildiği iddiası doğru mudur?

4- Köylülerin hayvanlarını otlatmak için kullandıkları mera alanının keyfi bir şeklinde ellerinden alınarak; yalnızca bir şahsın işlerinini kolaylaştırmak ve zenginleşmesini sağlamak için tahsis edilmesi hakkaniyete, yasalar ve hukukun temel normlarına uygun mudur?


Geri Dön