19 / 04 / 2024

Aksaraylı esnaflar kepenk kapatacak!

Aksaraylı esnaflar kepenk kapatacak!

Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan Battı, çıktı projesinin yanlış zamanlama hatası olduğunu belirten sanayi esnafı, kepenk kapatacaklarını belirtti.



Eski sanayi esnafı, Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan Battı, çıktı projesinin yanlış zamanlama hatasından dolayı kepenk kapatacaklarını açıkladı.


Battı çıktı projesi ile ilgili olarak  eski sanayi caddesinde  bulunan esnaflar görüşlerini şu  şekilde dile getirdiler.


Lokantacı bir esnaf; Eylül  ayı bittikten sonra  yapılabilecek bir proje idi.2. aya kadar sürdürülebildi. Herhangi bir esnafa veya kimseye çalışma hakkında  bir şey söylenmedi. 15 Temmuzda zaten iş yapamadık. Kış geldi, kış çıktı tam bahar geldi. Tam bir de alt geçit üst geçit geldi. Bizim kiramız var, vergimiz, SSK’mız   var. Ödemelerimiz var giderlerimiz var. Tam  iş yapacağımız vakit iş yapamıyoruz. Bu giderleri nerden karşılayacağız. Ne yapalım dükkanımızı kapatıp gidelim mi? Tamam yapılabilecek bir şey aslında, yapılması çok iyi olur tasvip ediyoruz    başkanımızın sonuna kadarda arkasındayız ama bu ay olmaz. Sonuçta biz ekmek kazanıyor ekmek dağıtıyoruz. Ekmek yiyoruz yani bunu da iki bayram arası yapıyoruz başka yapamıyoruz. Zaten piyasa kırık, enflasyon var, kriz var her bir şey var ve bide bu böyle olunca  çoğu esnaf arkadaşımız kapattı gitti. Yani birde kapatıp gitmesi o kadar önemli değil, adamın gücü var kapatıp gider ama onun yanında çalışan 30,40 kişi elaman vardı. Onlar ne yiyecek? Burada bulunan bir alışveriş merkezi kapattı. Malzemelerini çekmeye başladı. Bir başka balıkçılık  yapan  esnafımız da 16 kişi çalışıyordu.  Yazık günah değil mi? Bu çalışma bu ay olmazdı 10 ay 11.ay 12 ayda 1 ayda  birdaha ki sene 3.aya kadar rahatlıkla çalışabileceği  vakit varken, çok da acele değildi 3 seneden bu yana burası gelip diyordu. Bir üç ay daha gidip gelebilirdi.


Emlakçı bir esnaf  ;  Yapılan çalışma güzel, daha güzel şeylerin yapılmasını istiyoruz  vatandaş olarak ama yapılma zamanının  çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Niye derseniz bu şahsi düşüncem yetkililer kamu oyu yaptı mı araştırma yaptı mı, anket yaptı mı? Mutlaka yapmışlardır ama bana göre  yanlış zaman niye yanlış zaman hasat zamanı bir, yaz sezonu iki, Gurbetçi gelecek üç, dört bayram  bu nedenlerden dolayı yanlış zaman dedi.


Şarküteri işleten bir esnaf; İş zamanı yapılan bir çalışma  şuan buradaki esnafın bir yıl dört gözle  bekleyip de  boşa geçirdiği  günler olarak geçmekte  burada esnaf arkakadaşlarımızın işleri tamamen durdu. Birde ulaşım tamamen sıkıntılı  hiç kimse bir yerden bu caddeye çıkamıyor. En azından tek taraflı  bir veya iki ay  idare edilse idi  daha iyi olurdu  beklentimiz buydu. Birde başkanımız gelipte  burada hiçbir esnafla vatandaşla bir gönül işi yapmıyor. Kendisi söylese arkadaşlar    böyle bir sıkıntımız var diye. Hiç kimse burada esnafa bilgi vermeden  pat diye işe başladı. Bu çalışma ilkbahar veya sonbaharda yapılmalıydı. Çünkü piyasaların en durgun olduğu aylar ilkbaharla yani Ocak, Şubat, Mart ayları inşaat sezonun yeni başladığı ayalar  bu sene fazla soğuk geçmediği için inşaat yapılabilirdi. Şimdi tam önümüzde gurbetçilerin, tatilcilerin geldiği zaman  şimdi onlarda gelecek  zaten şehrin trafiği allak bullak  iyice karışacak sokaklardan geçilmiyor. Araç sıkıntısı park sıkıntısından dolayı en uygun zamanın  9. ayla 12 arasıydı. Sezonun tam ölü zamanıydı. Yapılmadı maalesef  esnafın hiçbir zaman  görüşü alınmıyor. Maalesef herkes bildiğini okuyor Aksaray da o yüzden memnun değiliz. Belediye  başkanımızı ve yetkilileri buraya bekliyoruz, esnafın  halini görmesini istiyoruz ödemelerimiz var iş yapamıyoruz bizim ödemelerimizi kim yapacak dediler.



Yenigün Gazetesi


Geri Dön