16 / 04 / 2024

Akşehir'de alt yapı çalışmaları sürüyor!

Akşehir'de alt yapı çalışmaları sürüyor!

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir'deki alt yapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyerek, çalışmalar tamamlandıktan sonra 24 Ağustos Bulvarının sıcak asfaltla kaplanması konusunun değerlendirildiğini söyledi.



Avrupa Birliği (AB) hibe desteği alınarak geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ihalesi yapılan Akşehir Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebekesi işinde kollektör hat yapım çalışmaları başlıyor. 


Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Akşehir'imizin en büyük sıkıntılarından biri olan alt yapı işinin önemli bir ayağı olan kanalizasyon alt yapısı değişiyor. 11 Milyon Euro (milyon) bedel ile ihalesi yapılan atık su arıtma tesisi ve 36 kilometrelik kollektör hattı değişimi ile Akşehir'imizde uzun yıllar kanalizasyon ile ilgili sıkıntı yaşanmayacak" dedi. 


Başkan Akkaya, Akşehir'de ihalesi yapılan yağmur suyu drenaj projesi yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Yüklenici firma ile temas halindeyiz. Projesi tamamlanır tamamlanmaz, drenaj altyapı yapım çalışmalarına başlanacaktır" diye konuştu. 


Başkan Akkaya, ayrıca 38 kilometrelik elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmasının da başladığını, halen Kuşçu Mahallesi ve Nasreddin Mahallesinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Akşehir'deki tüm bu alt yapı çalışmalan ile birlikte önümüzdeki yıl yapımına başlanacak olan İçme Suyu hattı yenileme çalışmalarının da tamamlanmasından sonra Akşehir'in önemli caddelerinden biri olan 24 Ağustos Bulvan'nda da bir değişime gitmeyi düşündüklerini belirten Başkan Akkaya, önümüzdeki süreçte 24 Ağustos Bulvarındaki granit küp taşlarının kaldırılarak yerine sıcak asfalt yol (BSK) yapılması konusunun değerlendirildiğini söyledi. 



Anadolu Manşet


Geri Dön