23 / 04 / 2024

Aksoy Group, Galata'ya 50 milyon dolarlık otel yaptıracak!

Aksoy Group, Galata'ya 50 milyon dolarlık otel yaptıracak!

Aksoy Group, Galata'da 5O milyon dolarlık 5 yıldızlı otel, rezidans ve kültür merkezinden oluşan bir gayrimenkul yatırımı yapıyor



Aksoy Group, Galata'da 5O milyon dolarlık 5 yıldızlı otel, rezıdans ve kültür merkezinden oluşan bir gayrimenkul yatırımı yapıyor. Oteli kendisine ait Richmond markasıyla işletecek olan grubun yatırımı, Galata Kulesi'nin karşısında 2 bin 600 metrekarelik, halen otopark olarak kullanılan alanda yapılacak. Aksoy Group'un sahibi Mustafa Aksoy, aynı zamanda Richmond markasıyla hem yurt içi hem de yurt dışında otel işletmeye başlayacaklarını söylüyor.

Turizm ve otelcilik sektörünün 25 yıllık deneyimi ile önemli markalarından Richmond'm sahibi Mustafa Aksoy,  Galata'da 50 milyon dolarlık bir otel ve rezidans yatırımına hazırlanıyor. Galata Kulesi'nin karşısında yer alan ve şu anda otopark olarak kullanılan 2 bin 600 metrekarelik arazi üzerinde 80 odalı otel, rezidans ve küçük bir kültür merkezinden oluşan bir kompleks yatırımına başlayacak olan Aksoy, imar izninin çıkmasını bekliyor.

Beş yıl önce Sapanca'da açtığı Richmond Nua WellnessSPA oteli ile SPA pazarında önemli bir konum elde eden Aksoy Group, halen sahip olduğu beş oteli ile 25 yıllık bir deneyimi birleştirerek, farklı bir işe daha soyundu. Richmond International Hotel Mangement Company isimli şirketiyle, tıpkı yurt dışındaki modeller gibi Ricmond markasıyla otel yönetimi işine giren grup, hem yurt içi hem de yurt dışındaki otellerle anlaşacak.
Şu anda görüşmelerin sürdüğünü, en kısa zamanda bu işe de başlayacaklarını söyleyen Mustafa Aksoy, aynı zamanda e-ticaret alanında faaliyet gösteren sahibinden.com sitesinin de sahibi. E-ticaret alanında yeni yatırım yapmayı planlayan grubun, bu yılki ciro hedefi ise 75 milyon TL.

Galata'ya 5 yıldızlı otel
Galata, emlak geliştirme projeleri açısından son dönemin en gözde lc yonlarından bir tanesi. Son olarai ruk Eczacıbaşı'nın bir binayı satın rak burayı hem ofis hem de evi olarak kullanmasının ardından, birçok ünlü bu bölgede yatırım yapmaya başladı.

Aksoy Group da Galata'da ön bir proje için kolları sıvamış durumda. Galata Kulesi'nin tam karşısında, şı da açık otopark olarak kullanılan i 600 metrekarelik arazi üzerinde odalı bir otel, redizans ve kültür merkezi yapmaya hazırlanan grup, br için 50 milyon dolarlık bir yatırım yapacak.
Ancak şu anda inşaata  başlamak için belediyeden yatırım beklediklerini söyleyen Mustafa Aksoy, "Gerek Anıtlar Yüksek kurulu, gerekse belediyede ima rumu ile ilgili sorunlarla uğn ruz şu an. Orada imar durum değişti. Eski haklarımızdan birj yıplar oldu. Buna itirazlarımı Kat meselesi, bir takım parselleri birleştirme ayrıştırma gibi bir takım sorunlar var. Çözülür çözülmez yatırıma başlayacağız" diyor.

Grup, buraya 80 odalı bir otel, rezidans ve kültür merkezi yapacak. Alt katlar ise kapalı otopark olacak. Otel ve rezidansın alt katına ise mağazalar açılacak. Kültür merkezi ile birlikte buranın Galata'nın önemli projelerinden biri olacağını söyleyen Mustafa Aksoy, "Ben bu araziyi 15 yıl önce almıştım. Galata son yılların en gözde merkezlerinden biri. Burası bizim projemizle daha da renklenecek" diyor.

SPA merkezlerine yatırım
Aksoy Group, beş yıl önce SPA ve wellness alanında Sapanca'ya yaptığı yatırım ile Türkiye'de böyle farklı bir alanın da var olduğunu göstermiş, örnek yatırımları teşvik etmişti.

Geçen yıl otelde 32 bin 553 kişi ko-naklamış. Bu yılın ocak-haziran ayları içinde konaklama sayısı ise 19 bin 420. Aksoy'un turizm işinin başında kızı Belgin Aksoy var. Belgin Aksoy, bu alandaki işlerin yürütülmesi ve yeni yatırım projeleriyle ilgileniyor. Global SPA Summit'in (Dünya SPA Zirvesi) Türkiye'de düzenlenmesini sağladıklarını söyleyen Belgin Aksoy, "Üç yıldır Dünya SPA Zirvesi'ne davet ediliyorduk. 17-19 Mayıs tarihlerindeki organizasyon Türkiye SPA sektörü için yeni bir adım oldu. Richmond Nua'yı bu alandaki önemli isimler çok beğendi. Bu organizasyondan sonra yurt dışından gelen müşteri sayımızda büyük artış oldu" diyor.

Aksoy Group'un bu alandaki hedefleri arasında SPA zincirini büyütmek var. Mustafa Aksoy, "İstanbul'da day SPA açmak istiyoruz. Hemen bir anda büyüyelim diye bir planımız yok. Marka, Nua Day SPA olabilir, Ricmond Nua İstanbul olabilir. Bunun için bir yere ihtiyacımız var. Müstakil bir bina olması lazım. Plazanın içinde bir kat gibi olmasını istemiyoruz" diyor.

Richmond'la otel işletecek
Özellikle uluslararası zincirlerin büyüme modeli olan, markayla otel işletme artık Aksoy Gruop'un da yapacağı işler arasında. Altı ay önce Richmond International Hotel Mangement Company isimli bir şirket kurarak, yurt içindeki ve yurt dışındaki otel zincirleriyle görüşmeye başlayan şirket, bundan sonra Richmond markasını kullanarak, bu şekilde büyümeyi amaçlıyor. 25 yıllık deneyimi ve farklı segmentlerdeki tecrübelerinin bu işte kendilerini başarıya götüreceğini inandıklarını söyleyen Mustafa Aksoy, "İstanbul'da şehir otelimiz, Pamukkale'de iki tane termal otelimiz, Efes'te resortumuz, Sapanca'da da SPA üzerine destinasyon otelimiz var. Her kategoriyi bi-liyoruz. Avantajımız yüksek" diyor.

3, 4 ve 5 yıldızlı oteller için Richmond markasının alt markalarını yaratma çalışmaları yapan şirket, bu alanda da yurtdışındaki örnekleri inceliyor.

Sahibinden.com'da rekor
Aksoy Group bünyesinde bir de e-ti-caret sitesi bulunuyor. Bu işin başında da aynı zamanda Capitol Alışveriş Merkezi'ndeki işlerini yürüten Mustafa Aksoy'un oğlu Taner Aksoy var. E-ticaret siteleri sahibinden.com ile dikkat çekici başarılara imza attıklarını söyleyen Mustafa Aksoy, site ile ilgili bazı önemli rakamlar veriyor.

Sahibinden.com 2000 yılında kuruldu. Türkiye'de online alışveriş üzerine hizmet veriyor. Ayakkabı çekeceğinden, lüks otomobile, çaydanlıktan villaya kadar sitede 1.6 milyondan fazla aktif ilan bulunuyor. Sitenin kullanıcı sayısı 14.5 milyondan fazla. 1.25 milyar ise aylık sayfa görüntüleme sayısına sahip. ABD kökenli araştırma şirketi Comscore'un mayıs 2010 verilerine göre site, ziyaret başına geçirilen sürede facebook ve youtube'un önünde yani Türkiye birincisi. İnternette yeni projelerin yolda olduğunu söyleyen Aksoy, "Bu alanda yapılacak çok iş var. Taner Aksoy bu işle bizzat ilgileniyor. Yeni projemizi çok yakın bir zaman içinde duyurmayı planlıyoruz" diyor.
Ekonomist
 


 


Geri Dön