27 / 04 / 2024

AKÜ'de Tünel Açma Yöntemleri ve Galeri Açma Makinaları Konferansı yapıldı!

AKÜ'de Tünel Açma Yöntemleri ve Galeri Açma Makinaları Konferansı yapıldı!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından “Tünel Açma Yöntemleri ve Galeri Açma Makinaları” konulu bir konferans düzenlendi.



Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda öğrenci ve öğretim elemanlarına yönelik düzenlenen konferansta,Sigma-YDA-Makimsan-Burkay İş Ortaklığı Proje Mühendislerinden Tüneller şefi Jeoloji Mühendisi Taylan Demir ve TÜNELMAK İç Anadolu Bölge Müdürü Hüseyin Akçal birer konuşma yaptı.


Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Taylan Demir, Avusturya Tünel Açma Yöntemi (NATM) hakkında bilgi verdi. Demir, konuşmasında tünel imalatına başlamadan önce kullanılan jeolojik ve jeoteknik parametrelerin ve tünellerde kullanılan tahkimat sistemlerinin önemini vurguladı.


Daha sonra söz alan TÜNELMAK İç Anadolu Bölge Müdürü Hüseyin Akçal ise tüneller için yeni geliştirdikleri iş makinaları için yapılan AR-GE çalışmalarından bahsetti.


Konferansa Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Harita Mühendisliği öğretim elemanları ile çok sayıda doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencisi katıldı.


Konferans sonunda Taylan Demir’e, AKÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahri Ersoy; Hüseyin Akçal’a ise Prof. Dr. Ahmet Şentürk tarafından günün anısına plaket takdim edildi.


Afyon Haber


Geri Dön