19 / 04 / 2024

Akyapı Ofis, Gönye Proje tarafından tasarlandı!

Akyapı Ofis, Gönye Proje tarafından tasarlandı!

Gönye Proje Tasarım ortakları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal'ın iç mekan tasarımını gerçekleştirdikleri Akyapı Ofis, konforu ön plana alırken aynı zamanda kullanıcılarına fonksiyonel kurgusuyla modern bir çalışma ortamı sağlıyor. 



Türkiye’nin önde gelen markalı konut ve ofis projelerinin iç mekan tasarımlarına imza atan Gönye Proje Tasarım kurucuları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, Akyapı firmasının merkez ofisinde konforun ve fonksiyonelliğin ön planda tutulduğu, estetik olarak da keyifle vakit geçirilebilecek çalışma alanları tasarlamayı hedeflemiş. 

Üç kattan meydana gelen ofisin bütününde modern ve şık bir çizgi yakalayan Gönye Proje Tasarım, şirket çalışanlarının genç yaş ortalamasını da göz önünde bulundurarak dinamik bir tasarıma imza atmış.

Akyapı firmasının kendi inşa ettiği Metro34 ofis binasının son üç katını şirket merkezi olarak planlamaları nedeniyle ofisin iç mimari tasarımına imza atan Gönye Proje Tasarım, her bir katı ayrı işlevler doğrultusunda tasarlayarak kullanıcılara en uygun mekansal kurguyu oluşturdu.

Gönye Proje Tasarım, birinci kattaki brüt taştan yapılan duvar kaplamayla ahşap panelleri yanyana kullanırken gizli ışıklarla panelin heykelimsi etkisini arttırmayı hedeflemiş.

Gönye Proje Tasarım Kurucu Ortağı Mimar Yelin Evcen, yönetim katında, duvar içerisine sürülerek kullanılan toplantı odası kapısında iki cam arasında gergi halatlar kullanılarak özel bir kapı tasarımı yapıldığını belirtiyor ve ekliyor: “Toplantı odasında cephedeki cam bölücü yüzeyler tavanda da dönülerek mekan ışığının arttırılması sağlandı. Güneş ışığının rahatsız etmemesi için de bu yüzeylerde özel kumaşlı motorlu perde sistemleri kullanıldı. Yönetim toplantı odasının bulunduğu hole bakan bekleme alanlarında düşeyde derinlik etkisini arttırmak üzere boyalı camlar kullanılırken koridorda, yöneticilerin ödül, kitap ve belgelerini yerleştirebilecekleri farklı malzemelerden oluşan bir kütüphane dolabı tasarlandı. Bankonun ön yüzeyinde üç boyutlu olarak desenli doğal taş ve ahşap kaplama kullanıldı. Bu malzemenin ölçüleri ile belirlenen uzun bankonun tezgahı ve yan kaplamasında ise volacas mermer tercih edildi. Zeminde bulunan parke içine gömülü şerit led aydınlatmaların aynı zamanda yönlendirme olarak da kullanılması düşünüldü. Bu alanda bulunan misafir wc’leri özel şıklıkta ve konforu sağlayacak şekilde tasarlandı. Beton görüntünün yanında duvar olarak kullanılan lambri sistemdeki ahşap kaplamalar sıcak atmosferi yakalamamızı sağladı.”şeklinde açıklama yaptı. 

Gönye Proje Tasarım Kurucu Ortağı İç Mimar Gönül Ardal, apliğin aynı zamanda vestiyer dolabını kendinden ayıran boşlukla birlikte ayrı bir aydınlatma duvarı olarak göründüğünü iletiyor ve malzeme tercihleri hakkında şu detayları ekliyor: “Kapı yanlarında kullanılan doğal taş kaplamalar ‘bookmatch’ olarak uygulanacak şekilde taş firmasından özel seçildi. Zemindeki özel desen masif parke ve halı kullanılması ile hem yöneticilerin hem de misafirlerin sakin, dingin ve ferah bir ortamda çalışması hedeflendi. Mobilya seçimleri konusunda konfor faktörü göz önünde bulundurularak çalışıldı.” dedi. 


Geri Dön