29 / 03 / 2024

AkyürekElmas Mimarlık dünyanın en iyisi olmak için yarışıyor!

AkyürekElmas Mimarlık dünyanın en iyisi olmak için yarışıyor!

2011 Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde Kamu Hizmet Binaları İç Mimari kategorisinde Magic Ice Buz Müzesi Mimari Projesi ile 5 yıldız alarak Avrupanın En İyisi seçilen AkyürekElmas Mimarlık dünyanın en iyisi olmak için yarışıyor



2010 Nisan ayında Forum İstanbulda açılan, Dünyanın sıcak iklimde gerçekleştirilen ilk Buz Müzesi Magic Iceın mimari projesini tasarlayarak uygulayan AkyürekElmas Mimarlık bu projeleri ile geçtiğimiz Eylül ayında Google ve Bloomberg TVnin işbirliğinde 17.si gerçekleştirilen Avrupanın en prestijli gayrimenkul yarışması 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödüllerine katılmış; 80 kişilik dev jüriden en yüksek skoru alarak, yarışmaya Avrupa ülkelerinden katılan bir çok meşhur mimarlık firması arasında Kamu Hizmet Binaları İç Mimari kategorisinde hem Türkiyenin hem de Avrupanın En İyisi seçilmişti. AkyürekElmas Mimarlık bu kez, bu yarışmanın devamı olarak 12 Aralıkta Londrada, The Savoy Hotelde yapılacak  Dünyanın En İyisi seçmelerinde Türk firması olarak Avrupa kıtasını gururla temsil edecek.

AkyürekElmasın karşısında bu kez Asya Pasifik, Afrika, Amerika ve Orta Doğu bölgelerinin En İyileri olacak.  Şu ana kadar Amerika hariç diğer bölgelerin kategori birincileri belli olan yarışmanın son bölgesel aşaması olan Amerikanın En İyileri ödül töreni sonrasında düzenlenecek gala gecesinde tüm bölge birincileri arasından seçilen Dünyanın En İyileri anons edilecek.
AkyürekElmas Mimarlıktan Çağla Akyürek Elmas ve Can Elmas, yarışmaya katılmak üzere yola çıkmadan önce havaalanında verdikleri demeçte, Avrupa seçmeleri sırasında en beğeni toplayan projenin Magic Ice Buz Müzesi olduğuna dikkat çekerek, Dünyada ilk defa bir Alışveriş Merkezi içerisinde gerçekleştirilen ve Kutupları Türkiyeye taşıyan projemizin benzersizliğini Dünyanın En İyisi ödülünü alarak göstermek istiyoruz. Avrupanın En iyisi Ödülümüz Türk mimarisinin geldiği başarılı noktayı ortaya koydu. Türkiyenin her yerinden bu sevincimizi ve başarımızı tebrik eden mesajlar aldık. Dünyanın En İyisi olmak ve Türkiyenin bu sevincini ikiye katlamak en büyük dileğimiz, şeklinde konuştu. 

AkyürekElmas Mimarlık

1998 yılında Y. Mimar Can Elmas ve Y. Mimar Çağla Akyürek Elmas tarafından kurulan AkyürekElmas Mimarlık, İstanbul Leventteki ofisinde mimarlık, iç mimarlık, tasarım ve şantiye kontrolü hizmetleri vermektedir.

Amerikada yüksek lisanslarını tamamlayan ikili kendi mimarlık ofislerini açmadan önce Türkiye, İtalya ve Amerikada çeşitli projeler gerçekleştirdi.

Can Elmas ve Çağla Akyürek Elmas, danışman ve mühendisleri ile birlikte koordineli olarak çalışarak yapılan projenin her konuda en üst seviyede olmasını sağlarken; müşterileri ile proje hazırlık aşamasında birebir çalışarak tasarımlarını kullanıcı isteklerine, fonksiyonlara, ekonomik şartlara uyum sağlayacak şekilde ve estetik anlayışla geliştiriyorlar.

Teknoloji kullanımına, tamamen bilgisayar   destekli   tasarım, internet üzerinden proje koordinasyonuna, dijital foto ve film destekli proje izleme ve arşivleme sistemi kullanılmasına önem veren AkyürekElmasın bugüne kadar birçok mimari yayında projeleri ve makaleleri yayımlandı, Sempozyum-larda bildirileri sunuldu.

Bugüne kadar sanayi, eğitim, kültür, ofis, konut, turizm, sağlık, şehircilik, iç mimarlık konularında birçok projeye imza atan AkyürekElmas katılmış olduğu proje yarışmalarında da dereceler elde etti. Son olarak bu yılın Eylül ayında Google ve Bloomberg TVnin işbirliğinde 17.si Londra The Park Lane Hotelde gerçekleştirilen Avrupanın en prestijli gayrimenkul yarışması 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödüllerine Magic Ice projesi ile katılan AkyürekElmas Mimarlık Kamu Hizmet Binaları İç Mimari kategorisinde hem Türkiyenin hem de Avrupanın En İyisi seçildi. 


Geri Dön