20 / 04 / 2024

Alacaatlı kavşağı inşaatına ilişkin 3 soru mecliste!

Alacaatlı kavşağı inşaatına ilişkin 3 soru mecliste!

Alacaatlı kavşağı inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök kavşak inşaatına ilişkin 3 soru sordu..



Alacaatlı kavşağı inşaatına ilişkin 3 soru mecliste!

CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Alacaatlı kavşağı inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Gök sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Gök, önergesinde "Ankara Alacaatlı Caddesi ve Türkkonut Bulvarı'nın kesiştiği Alacaatlı Kavşağı inşaatı kamulaştırma işlemi tamamlandığı için yarım bırakılmıştır. Kavşağa bağlanan yollarda herhangi bir önlem bulunmamakla birlikte gerekli uyarı tabelaları da yerleştirilmemiştir. Sözü geçen eksikliklerden dolayı sürekli trafik kazalarının yaşandığı bölgede yurttaşlarımız kavşak ve çevresinin trafik güvenliğinin sağlanmasını talep etmektedirler." diyerek 3 soru sordu.

Gök'ün soruları

1- Alacaatlı Kavşağı'nın kamulaştırma işlemi neden tamamlanmamıştır? Sürecin sonuçlanması için öngörülen süre ne kadardır?

2- 2014-2018 yılları arasında sözü geçen kavşakta kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Bu kazalarda yaşanan can kaybı ve yaralanmalar ile ortaya çıkan maddi kaybı açıklar mısınız?

3- Yurttaşlarımızın yaklaşık 2 ay önce yaptıkları başvuruya rağmen kavşağa hız kesici kasis, uyarı levhası gibi güvenlik tedbirleri neden uygulanmamıştır?


 


Geri Dön