25 / 04 / 2024

Alan bazında kentsel dönüşüm yapılacak!

Alan bazında kentsel dönüşüm yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vereceklerini belirterek müteahhitleri hazırlıklı olmaları için çağrıda bulundu. Özhaseki,  “Alan bazında dönüşüme ağırlık vereceğiz. Küçük çaplı iş yapan müteahhitler pastadan pay almak istiyorsa güçbirliği yapmalı" dedi.



Yeni Şafak Gaztesi'nden Emine Açar'ın haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vereceklerini aktardı. Özhaseki,  “Alan bazında dönüşüme ağırlık vereceğiz. Küçük çaplı iş yapan müteahhitler pastadan pay almak istiyorsa güçbirliği yapmalı" dedi.

 

Kentsel dönüşüm yasasıyla ilgili hazırlıkların sürdüğünü belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yasa çıktığında 250 bini İstanbul’da olmak üzere her yıl 500 bini konutu dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu çalışmayı yaparken de kurumsallaşmış büyük müteahhitlere öncelik vereceğiz” dedi.

 
MÜSİAD tarafından Kayseri'de düzenlenen   “Yeni İmar Yönetmeliğinin İnşaat Sektörüne Etkileri ve Kentsel Dönüşüm” konulu istişare toplantısında söz alan Özhaseki, müteahhitlere birleşin çağrısında bulundu.


BÜYÜKLER PAY ALACAK

Bakan Özhaseki, “Hali hazırda bina bazlı dönüşüm önde. Alan bazlı dönüşüm yüzde 10-1’lerde. Böyle olunca bir sana bir bana mantığıyla yoğunluk artışı düşünülmeden binalar yapılıyor. Yeni dönemde kamu olarak yapacağımız dönüşümde 4-5 katlı bina yapan yerine büyük kurumsallaşmış bir yapıya sahip firmalara iş vereceğiz. Bunun için küçük firmalar birleşip kamunun önüne çıkarsa bu pastadan pay alırlar" diye konuştu.

 

SANAYİYİ BÜYÜTMELİYİZ

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan  “Bizde sanayinin payı yüzde 25, inşaatın payı yüzde 7.5. Birçok gelişmiş ülkede ise inşaatın ekonomi içindeki pay ise yüzde 4’ler seviyesinde. Bizimde sanayiyi büyütebilmemiz için çalışma alanlarını büyütmemiz gerekiyor" dedi.


Geri Dön