19 / 04 / 2024

Alanya'da 160 kişilik Kız Öğrenci Yurdu'nun ihalesi gerçekleşti!

Alanya'da 160 kişilik Kız Öğrenci Yurdu'nun ihalesi gerçekleşti!

Alanya'da merkeze uzak mahallerdeki öğrencilerinin barınma sorununu çözecek, Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu'nun ihalesi yapıldı. 60 kişilik kapasiteye sahip kız yurdunda, 2 kişilik de engelli odası bulunuyor.



Alanya'da merkeze uzak mahallerdeki öğrencilerinin barınma sorununu çözecek, Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu'nun ihalesi yapıldı. Zeminle birlikte 4 kattan oluşan bina, Alanya'ya okumak için gelecek ortaokul ve lise öğrencilerinin barınma sorununa çözüm olacak. Konuyla ilgili bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Kızlarımızın eğitim hayatını çağdaş, rahat, huzurlu, sıcak ve güvenli bir ortam geçirebilmelerini amaçlayan Kız Yurdu Projenin ihalesini gerçekleştirdik. Bu proje Alanya için sosyal belediyecilik açısından önemli bir yere sahip olacak. 160 kişilik kapasiteye sahip kız yurdu projemizde, 2 kişilik de engelli odası yer alıyor. Tüm mekanlar, engelli bireylerin kullanımına uygun olarak tasarlandı" dedi. 


EĞLENME İMKANI 

Oba Mahallesi Maki Sokak'ta yapılacak olan Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu'nun son derece modern bir bina olacağını belirten Başkan Yücel, "Öğrencilerin konforu için her şey düşünüldü. Modem odaları, yemekhanesi, dinlenme ve çalışma mekanları, 24 saat güvenlik hizmetinin bulunduğu Kız Yurdu, geniş bahçesiyle de öğrencilere dinlenme ve eğlenme imkanları sunacak" diye konuştu. 


8 AYDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR 

Oba Mahallesi Maki Sokak 280 ada 5 ve 6 parsellerde bulunan belediye hizmet alanına yapılacak olan yurdun Mimari Uygulama Projesi'nin Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından 3 boyutlu olarak tasarlandığı ve İşyeri teslimi yapıldıktan sonra 8 ay içinde tamamlanacağı bildirildi. 


Antalya Körfez


Geri Dön