19 / 04 / 2024

Alanya'da 25 yıllık otel iş makinesiyle yıkıldı!

Alanya'da 25 yıllık otel iş makinesiyle yıkıldı!

Alanya'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde Oba Mahallesi'nde bulunan 25 yıllık 6 katlı otel, iş makinesi yardımıyla yıkıldı.



Alanya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Sabah'tan Mehmet Al'ın haberine göre; ilçeye bağlı Oba Mahallesi'nde bulunan 25 yıllık 6 katlı otel iş makinesi ile yıkıldı. 12 yıllığına otelini kiralayan iş insanı Ekrem Özen, "Alanya turizmine yeni bir otel yapmak için önce fizibilite çalışmasını yapacağız, çünkü yanımızdaki binalara zarar vermeden inşaatımıza başlayacağız" dedi. 90 odası bulunan 3 yıldızlı otelin yıkımına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de katıldı.

ÇOK SAYIDA BİNA LİSTEDE 

25-40 yıllık binaların bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi'nde de kentsel dönüşüm çalışmalarına  da hız verilecek. Bölge en son sitedeki binaların birinde 5'inci katta balkonun yıkılması ile gündeme gelmişti. Apartmanın zemin katında bir baba ve oğlun da yaşadığı ortaya çıkmıştı. Başkan Yücel, risk oluşturan binaların yıkımına başlandığını belirterek, "Kentsel dönüşüm olacak çok sayıda binamız var. Vatandaşlarımızdan isteğimiz riskli yapılarda oturmamalarıdır" şeklinde konuştu.
 
Alanya ve Kaş’ta 70 kaçak yapı yıkıldı!


Geri Dön