23 / 04 / 2024

Alanya'da imar barışına yoğun ilgi!

Alanya'da imar barışına yoğun ilgi!

Antalya’da imar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi sayısı 140 bini aştı. Kentte alınan ödeme tutarı ise 1 milyar liraya ulaştı. İlçelerde ilk sırada Manavgat yer alırken Alanya'da da imar barışına ilgi büyüktü.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren imar barışı uygualamasında başvurular 6 ay daha uzatıldı. Antalya'da 'barışı kaçırdık' diye üzülen vatandaşlar fırsatı değerlendirerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gidip başvuruda bulunuyor.

Yeni Alanya Gazetesi'nde yer alan habere göre, binlerce konutun imar ve iskan sorununun çözülmesi için uzatılan başvurularda şimdiye kadar Yapı Kayıt Belgesi'nden alınan ödeme tutarı 1 milya lira oldu. Vatandaşlar Yapı Kayıt Belgesi için şimdiye kadar 982 milyon 698 bin lira toplam ödeme yapıldı. İmar barışında Türkiye genelinde 15 milyar ödeme gerçekleştirilirken devlet kasasına giren paranın yaklaşık 15'te 1'ini tek başına Antalya oluşturdu.

6 Haziran'da yürürlüğe giren ve alınan kararla 6 ay daha uzatılan İmar Barışı kapsamında Antalya'da düzenlenen Yapı Kayıt Belgesi sayısı 140 bin 281'e ulaştı. Başvurusu onaylanarak Yapı Kayıt Belgesi verilen vatandaşların ilçelere göre dağılımında Manavgat yüzde 13.2 ile birinci sırada olurken Kepez yüzde 12.5, Alanya yüzde 9.5 ve Muratpaşa yüzde 7.6 oldu. Belgenin en az verildiği ilçe ise yüzde 0.3 ile İbradı oldu.


Geri Dön