20 / 04 / 2024

İzmir'de imar barışına yoğun ilgi var!

İzmir'de imar barışına yoğun ilgi var!

Ruhsatsız veya mülkiyet sorunu olan binaların yapı kayıt belgesi alarak sorunlarının çözülmesi adına yürürlüğe giren İmar Barışında başvuru süreci hızla devam ediyor.  Bu kapsamda, İzmir’in Aliağa ilçesinde de başvurulara yoğun ilgi var.



Aliağa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Fatih Yılmaz, Aliağa ilçesindeki İmar Barışı başvuruları hakkında açıklamalarda bulundu. Fatih Yılmaz, "Yapı Kayıt Belgesi alan yapılara su, elektrik ve doğal gaz bağlanabileceğini, yapı hakkında yıkım kararı verilmiş ya da tahsil edilmemiş idari para cezası varsa iptal edileceğini söyledi. Yılmaz ayrıca, "Belediye hizmet binası giriş katında faaliyete geçen bilgilendirme masası ile vatandaşlarımız İmar Barışı hakkında bilgilendiriliyor" diye konuştu. 

İmar Barışı’nın 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsadığını belirten Yılmaz, yasa ile ilgili olarak şunları söyledi;  “Yasadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız için başvuru süreci e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılan imara aykırı, ruhsatsız ya da ruhsat ve eklerine aykırı yapılar ile mülkiyet sorunu olan yapılar düzenlemeden yararlanacak. Balkonun içeriye katılması, teras kapatmak, depo ruhsatlı bir yeri konuta çevirmek gibi birçok avantaj sağlanıyor. İmara aykırı yapılar için 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru sürecinin ardından Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018’e kadar yatırılması gerekiyor. Yapı kayıt belgesi bedeli yapının bulunduğu arsanın emlak vergi değeri ile yapının yapı yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden hesaplanarak esas alınacak" şeklinde konuştu.


Geri Dön