26 / 04 / 2024

Arnavutköy'de imar barışına yoğun ilgi!

Arnavutköy'de imar barışına yoğun ilgi!

İmar Barışı ile 13 milyon konutun imar ve iskan sıkıntısı sona eriyor. Düzenlemeye kısa sürede büyük ilgi gösteren Arnavutköylüler, başvurularını Arnavutköy Belediyesi’nde yapıyor.



Arnavutköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, kamuoyunda 'İmar Barışı' olarak bilinen, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, Arnavutköy Belediyesi’nde alınıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması planlanıyor. Düzenleme, 31 Aralık 2017'den  önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor. Başvurular 8 Haziran tarihi itibariyle başladı ve 31 Ekim tarihine kadar sürecek. 

“Devlet, Halkına Sahip Çıkıyor”

Arnavutköy Belediyesi, kendi bünyesinde çalışan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen personellerle vatandaşların başvurularını yapıyor. Mevcut düzenleme sayesinde yaklaşık 50 senedir süren soruna çözüm üretilmesi vatandaşları memnun etti. Devletin milletiyle barıştığını, milletin sorunlarını çözdüğünü dile getiren vatandaşlar, Türkiye’nin bu sayede kalkınmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca vatandaşlar devletin halkın memnuniyeti için çalıştıklarını ve devletin bu anlamda halka sahip çıktığını da söyledi.

Başvurular e-devlet üzerinden alındı

İmar barışı düzenlemesine kısa sürede yoğun ilgi gösteren yapı sahipleri, başvurularını e-devlet sistemi üzerinden yapabiliyor. PTT şubelerinden alınan e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine veya e-devlet mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait sayfaya erişiyor. Söz konusu sayfaya giriş yapan yapı sahipleri İmar Barışı Başvuruları bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını gerçekleştiriyor. Düzenlemeye son başvuru günü olarak 31 Ekim 2018 tarihi belirlenirken, başvuru yapıldıktan sonra ödenmesi gereken bedel 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırılabilecek. Başvuruda bulunmak isteyen yapı sahipleri İmar Barışı’nın detaylarına ilişkin merak ettiği tüm soruların yanıtlarına ise imarbarisi.csb.gov.tr ulaşabiliyor.


Geri Dön