26 / 04 / 2024

Albaraka Türk yabancılara konut finansmanı sunacak!

Albaraka Türk yabancılara konut finansmanı sunacak!

Bireysel ve kurumsal kategorilerindeki müşterilerine çok sayıda ürün sunacaklarını belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, "Çeyiz hesabı ve yabancılara konut finansmanı yeni ürünlerden bazıları"dedi.



Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka, istikrarlı bir 2015 yılını geride bırakarak dünyanın en iyi katılım bankası olma vizyonuyla 2016 yılma başladı. Bu yıl yüzde 20 büyüme hedefleyen ve geçtiğimiz yıl istikrarlı bir büyüme grafiği sergileyen katılım bankası, 2015 sonu itibariyle özkaynak büyüklüğünde 2.1 milyar TL’ye, topladığı fonlarda 20.3 milyar TL’ye, kullandırdığı kredilerde ise 19.5 milyar TL’ye ulaştı. Dış piyasalardan 719 milyon dolar değerinde murabaha sendikasyonu temin eden Albaraka, 250 milyon dolar değerinde ise sermaye benzeri sukuk ihraç etti.


30 YILI GERİDE BIRAKTIK

Türkiye’de 30 yılı geride bıraktıklarım hatırlatarak her yıl öz kaynak bazında yaklaşık yüzde 20-25 oranında bir büyüme sergilediklerini ifade eden Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, “Uluslararası bankacılık dünyasında iyi bir itibarımız var. Gerek duyduğumuzda bu piyasalardan rahatlıkla murabaha sendikasyonu veya sermaye benzeri sukuk yoluyla fon temin edebiliyoruz. Biz vizyonumuzu ‘dünyanın en iyi katılım bankası olmak’ şeklinde belirledik. Vizyonumuz, gelecek döneme ve daha uzun geleceğe bakışımızın en iyi ifadesi” diye konuştu.


Yahşi, “En iyi katılım bankası olmayı beş yapı taşı üzerinden tamamladık” diyerek sözlerini şöyle açıkladı: “En iyi müşteri hizmeti, seçkin çalışan kadrosu, en yenilikçi ürünler, en yüksek şirket değeri ve yüksek marka bilinirliği... Geçtiğimiz dört yılda, bankamız bünyesinde bizi bu en iyilere götürecek köklü yatırımlar gerçekleştirdik; iş süreçlerimizi ve organizasyon yapımızı stratejik hedeflerimizi uygun olarak yeniledik. Kendimizi sürekli bu beş alanda ne durumda olduğumuza göre değerlendiriyor ve buna uygun aksiyonlar alıyoruz.”


YOL HARİTASI ÇİZİLDİ

Katılım bankacılığı özelinde de değerlendirmelerde bulunan Albaraka Türk Genel Müdürü Yahşi, “Katılım bankacılığı sektörünün büyümesi için, her kurumu ve paydaşı ilgilendiren genel stratejiler sözünü ettiğim katılım bankaları 2025 Stratejisi Belgesi’nde ortaya konuldu. Büyüme stratejisi olarak ürün çeşitliliğinin artırılması, bankalarda çalışan insan gücünün niteliğinin geliştirilmesi, katılım bankacılığına ilişkin algı ve itibar yönetimi konulan öne çıktı. Bu stratejinin gerçekleşebilmesi için, stratejik belgenin oluşumuna katkı sunan bütün paydaşlara düşen görevler var. Ancak şunu unutmamak lazım, genel prensipler sektöre ancak bir yön çizer. Büyümeyi sağlayacak olan ise sektörde fiilen faaliyet gösteren bankaların ortaya koyacağı performanstır. Daha da önemlisi bu alana tahsis edecekleri sermayedir. 30 yılı aşan sürede bu sektörde, katılım bankacılığını iyi bilen profesyoneller yetişti. Müşteriler katılım bankacılığının ne olduğunu tamdı. Özellikle bu bankalardan fon kullanan kredi müşterileri, kriz durumlarında, katılım bankalarından fon kullanmakla ne kadar doğru bir iş yaptıklarım yaşayarak öğrenmiş oldular. Bunlar geleceğe yönelik atılımlar açısından önemli avantajlar” değerlendirmesini yaptı.


'RİSKİ İYİ YÖNETECEĞİZ'

Albaraka 2016 yıl genelinde yüzde 20’lik bir büyüme hedefliyor. Önceliklerinin agresif bir büyümeden ziyade, riskin iyi yönetilerek, öz sermaye karlılığında mevcut durumu korumak olduğunu ifade eden Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, “Kâr zarar projeleri bizim güçlü olduğumuz alan; 2016’da bu alandaki yatırımlarımızı sürdüreceğiz. 2016’da özellikle ticari ve bireysel kategorideki müşterilerimize çok sayıda yeni ürün sunacağız. Birikimli Katılım Hesabı, Yardımsever Hesap, Devlet Destekli Konut ve Çeyiz Hesabı, Yabancılara Konut Finansmanı, Müşterek Mortgage ve Altın Çek bireysel müşterilerimize sunacağımız yeni ürünlerden bazıları. Ticari segmentte e-fatura platformu, Vadeli İhracata Finansmanı, Forward, Akaryakıt Yönetim Sistemi, Bayi Kart, Ekim Temlik Teyidi, Tedarikçi Finansman Sistemi yıl içinde müşterilerimize sunacağımız yeni ürünler olacak” değerlendirmesini yaptı.


Karar 


Geri Dön