26 / 04 / 2024

Alderman Fiona Woolf: İstanbul, bölgesinin finans merkezi olma yeterliliğine sahip!

Alderman Fiona Woolf: İstanbul, bölgesinin finans merkezi olma yeterliliğine sahip!

Alderman Fiona Woolf "İstanbul, büyüyen bir finans merkezi olma yolunda gelişen bir pozisyonda bulunuyor İstanbul sadece Türkiye'nin değil kendi bölgesinin finans merkezi olma yolunda yeterliliğe sahip" dedi




Londra Finans Merkezi Belediye Başkanı Alderman Fiona Woolf, İstanbul'un büyüyen bir finans merkezi olma yolunda gelişen bir pozisyonda bulunduğunu belirterek, "İstanbul sadece Türkiye'nin değil kendi bölgesinin finans merkezi olma yolunda yeterliliğe sahip" dedi.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Woolf, İstanbul'un finans merkezi olma yolunda yabancı yatırımcıları cezbeden bir politikaya sahip olduğunu söyledi.


Türk ekonomisiyle ilgili en etkili durumun Türkiye'nin büyüme oranı olduğunu vurgulayan Woolf, "Böyle istikrarlı büyüme oranına sahip olan ve günümüzde yüzde 5'ler seviyesinde büyüme sergileyen çok fazla ülke yok" diye konuştu.


Kamu borçlarının azalışının da Türkiye ekonomisindeki bir başka dikkati çeken nokta olduğunu vurgulayan Woolf, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında bu iki rakamın oldukça etkileyici olduğunun altını çizdi.


Woolf, Türkiye'nin büyük bir pazar olmasının yanında çok genç bir nüfusu olduğunu aktararak, refahın artmasıyla daha büyük bir orta sınıf oluştuğunu ve İngiltere'nin yatırım yapması için cazip bir ülke haline geldiğini kaydetti.


Türkiye'de şu anda yabancı yatırımları cezbeden açık ve şeffaf bir politika olduğunu belirten Woolf, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu açıklık ve şeffaflık gündemi üzerinde çalışmak ileride başarının sırrı olacak. İngiliz şirketleri alt yapıyı uzun vadeli bir yatırım alanı olarak görüyor. Eğer ülke tahmin edilebilir şeffaf ve açık bir yatırım imkanı sunuyorsa yatırımcılar da bunu seviyor zaten. Bu alanda çok rekabet var. Herkesin sonuçta bir alt yapı inşaa etmesi gerekiyor. O yüzden de bu açık politika önemli hale geliyor. İngiltere için de aynı şey geçerli. Örneğin, Türkiye'de çok gelişmiş bir otomotiv sektörü var. Bizim de bu alanda çok ileri bir teknolojimiz var. O yüzden de Türkiye ve İngiltere olarak bir çok sektörde ortaklık yapabiliriz."


İstanbul'un büyüyen bir finans merkezi olma yolunda gelişen bir pozisyonda bulunduğuna dikkati çeken Woolf, "İstanbul sadece Türkiye'nin değil kendi bölgesinin finans merkezi olma yolunda yeterliliğe sahip" ifadesini kullandı. Bu konuda çok tecrübeli olduklarını anlatan Woolf, sözlerini şöyle tamamladı:


"İstanbul'la ortaklığımızda bunları paylaşabiliriz. Türkiye'nin uluslararası merkez oluşturma girişimi var ve hepimize fırsatlar sunacak bir bölge ekonomisini büyütmeye yardımcı olacağımızı düşünüyoruz. İngiltere Başbakanının da söylediği gibi; pasta ne kadar büyürse bizim payımız da o kadar büyür."




AA


Geri Dön