28 / 03 / 2024

Aldığımız tedbirlerle ekonomik durgunluğu ortadan kaldırdık!

Aldığımız tedbirlerle ekonomik durgunluğu ortadan kaldırdık!

Başbakan Binali Yıldırım, "İş alemimize, iş yerlerimize, üretime, ticarete, sanayiye ve inşaat sektörüne velhasıl piyasaya 250 milyar liralık kaynak üreterek vergi indirimleri, prim ertelemeleri gibi aldığımız tedbirlerle ekonomik durgunluğu ortadan kaldırdık." dedi




AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Karabük Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Karabük 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Yıldırım, 2017'nin de Türkiye'nin kazanımlarıyla geçirdiği bir yıl olduğunu belirtti.

 

- "2018 bütçesinde büyümeye devam var"

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yıldırım, 15 yıl boyunca Türkiye'nin imkan ve kaynaklarını yine Türkiye için kullandıklarını, 2017'nin de Türkiye'nin kazanımlarıyla geçirdiği bir sene olduğunu söyledi.

Dün TBMM'de 2018 yılı bütçe görüşmelerinin tamamlandığını ve bütçenin Mecliste kabul edildiğini de söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Birçok konuşmalar, eleştiriler ve katkılar oldu ve nihayet bütçemiz kesinleşti. 2018 bütçesi ülkemize, milletimize hayırlı olsun. 2018 bütçesinde 'büyümeye devam' var. Yeni istihdam, iş, aş alanları oluşturmak var. Yeni yatırımlar, ihracatta artış ve ekonomide büyüme var. Ülkeler birer birer ekonomik krize girerken, bazı ülkeler iflas bayrağını çekerken memleketimiz başarıdan başarıya bayrak açıyor. Bütün başarıları nasıl elde ettik? Hiçbiri tesadüf değil. Bu başarıların arkasında Türkiye'ye olan güven, 80 milyon vatandaşımıza olan inanç var. Vatandaşlarımızın, milletimizin alın teri, gençlerimizin akıl teri var. İşte bunun sonucudur ki Türkiye 2017'nin üçüncü çeyreğinde rekor büyümeye imza atmıştır. Yüzde 11,1. Son 6 yılın en büyük büyümesini gerçekleştirdik. Türkiye'ye de yakışan budur. Bir olmaktır, bir numara olmaktır. Çin ve Hindistan'ı da geride bırakarak Türkiye üçüncü çeyrekte dünyanın liste başına geçmiştir. 2017 sonunda inşallah büyümemiz yüzde 7'nin üzerinde olacaktır. 2017 sonu itibarıyla ihracatta yeni bir rekora imza atmayı hedefliyoruz. Bunu da başaracağız."

 

- "Çarkların yavaşlamadan dönmesini sağladık"

 

Bu başarıların nasıl elde edildiğini de açıklayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

 

"2016 yılı içinde alçak darbe girişiminden sonra ekonomimizdeki hızlı bozulmayı gördük ve 2017 için hemen tedbirlerini aldık. Kredi Garanti Fonu'nu devreye soktuk. İş alemimize, iş yerlerimize, üretime, ticarete, sanayiye ve inşaat sektörüne velhasıl piyasaya 250 milyar liralık kaynak üreterek vergi indirimleri, prim ertelemeleri gibi vakitlice aldığımız tedbirler sayesinde ekonomik durgunluğu ortadan kaldırdık ve çarkların yavaşlamadan dönmesini sağladık. 2017 sonu itibarıyla ihracatımızın 157 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz. Bu bir rekordur, Türkiye'ye yakışan da budur. Bu başarının arkasında istikrar vardır, güven vardır, güçlü siyasi irade vardır."

Başbakan Yıldırım, ekonomik ve siyasi istikrarın, yarının daha da güzel olacağını işaret ettiğini, 2018'in büyümenin, istihdam artışının sürdüğü, ekonominin geliştiği yıl olacağını anlatarak Türkiye hakkında felaket senaryoları yazanların mahcup olacaklarını söyledi.

Karabük'ü kalkındırmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Yıldırım, 15 yılda kente 6 milyar liralık yatırım yapıldığını aktardı.

- "Türkiye'nin güçlü olması gerekiyor"

Kentte gerçekleştirilecek yatırım ve hizmetleri anlatan Yıldırım, Karabük'ün ve Batı Karadeniz'in çehresini değiştirecek Filyos Limanı'nın inşaatının da sürdüğünü belirtti. Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı.

"Türkiye'nin güçlü olması gerekiyor. Sadece kendisinin güçlü olması yetmez. Türkiye'nin bölgede de güçlü olması gerekiyor. Bölge üzerinde plan yapmaya çalışanlar, ülkemizde milletimizin kardeşliğini, birliğini, beraberliğini bozmaya çalışanlar, terör örgütlerini başımıza salanlar şunu bilsinler ki bu millet asla ve asla oyuna gelmeyecektir." 


 


Geri Dön