18 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Finans değil, rant merkezi!

Ali Ağaoğlu: Finans değil, rant merkezi!

İstanbul Finans Merkezi’nin hudutları torba yasa ile değiştirilerek Ataşehir’den Ümraniye Belediyesi’ne aktarıldı. Böylece rant devredildiği iddia edildi.Ali Ağaoğlu konu ile ilgili 'Finans değil, rant merkezi' dedi.



Belediyeler ve rant ile ilgili bir iddia da müteahhit Ali Ağaoğlu’ndan geldi. Ağaoğlu “Rantla ilgili soruları belediyelere sorun. Bu sektörde rantı belediyeler dağıtır” dedi.


Barbaros yer değiştirdi


TBMM’de görüşülmekte olan Torba Yasa’ya önceki gece eklenen son dakika önergesi ile İstanbul Finans Merkezi’nin yükseleceği alanın bulunduğu mahalle CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden alınıp Ak Partili Ümraniye Belediyesi sınırlarına taşındı.


Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Barbaros Mahallesi’nin Ümraniye’ye bağlanmasına yönelik çalışmalarla ilgili açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Yıllık 150 milyon lirayı aşan gelir CHP’li belediyeden çalınıp AK Partili belediyeye devrediliyor. Mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi. İlgezdi’nin yazılı açıklaması şu şekilde:


“AK Parti, Ataşehir’in en fazla değer yaratan bölgelerinden Barbaros Mahallesi’ne el koyma çabaları ve bizim direnişimiz 2010 yılından beri sürüyor. AK Parti’nin Torba Kanun Tasarısı içine yerleştirdiği Ataşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan Barbaros Mahallesi’nin bir kısmını Ümraniye Belediyesi’ne bağlayan madde, AKP’nin rantçı zihniyetinin en son ve tipik örneklerden biridir. Konu yansıtılmaya çalışıldığı gibi belediyeler arasında bir ilçe sınırı konusundaki anlaşmazlık değildir. Konu vergi ve inşaat harçları ile birlikte yıllık 150 milyon lirayı aşan bir gelirin CHP’li bir belediyeden AK Partili bir belediyeye aktarılma meselesidir. Konu müteahhit eski ’mücahitlerin’ rant hırsıdır. Türkiye’nin finans merkezi olacak bir alanda, işlerin al gülüm ver gülüm ilişkisi içinde rahat bir şekilde sürdürmek istemesi meselesidir.”


Mahkeme kararı var


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise bu aktarım ile bölgede yaşanan vergi ve ruhsat işlemleri ile ilgili flulukların giderileceğini belirtti.


En son Ataşehir Belediyesi’nin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile bir vergi alacağı üzerine düşülen anlaşmazlığın İstanbul 10. Vergi Mahkemesi’ne aksettiği ve fluluktan kastedilenin de bu olduğu belirtildi. Ancak mahkemenin Emlak GYO’nun vergisini Ataşehir’e ödemesine karar verdiği yani ortada bir fluluk olmadığı da öne sürüldü.


Vatan


Geri Dön