25 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu Güvenli Annelik Projesi'ne ev bağışladı

Ali Ağaoğlu Güvenli Annelik Projesi'ne ev bağışladı

Geceye Petek Ertüre ile katılan Ali Ağaoğlu'nun bağışladığı dairenin yaklaşık 250 bin TL olduğu öğrenildi



Güvenli Annelik Projesi'nin gecesinde Ali Ağaoğlu 100 bin TL'lik en büyük bağışı yaptı ama Cem Yılmaz, "Bir de ev bağışla" dedi. Ağa hemen jest yaptı: Sana daireyi vereyim, sen bağışla.

Sunucu Cem Yılmaz
Cem Yılmaz, annelerin yüzünü güldürdü! Başkanlığını Caroline Koç'un yaptığı Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) 25. yılını Rahmi Koç Müzesi'nde kutladı. Vakfın 'Güvenli Annelik Projesi'ne destek sağlamak için Ajda Pekkan şarkı söyledi, Cem Yılmaz da sunuculuk yaptı.

Daireyi al, sen bağışla
Gecede en büyük yardımı 100 bin lira ile işadamı Ali Ağaoğlu yaptı. Buna rağmen devreye giren Cem Yılmaz, "100 bin lira yetmez, bir de ev bağışlayın" dedi. Ağaoğlu, ünlü komedyeni kırmadı: "Tamam o zaman, sana bir daire vereyim, onu da vakfa sen bağışla!"

250 bin TL'lik daire
Geceye Petek Ertüre ile katılan Ali Ağaoğlu'nun bağışladığı dairenin yaklaşık 250 bin TL olduğu öğrenildi.

Askerden beri takip ediyorum
Cem Yılmaz, aile planlamasıyla ilgili bir de espri yaptı: "Askerlikten beri bu organizasyonu takip ediyorum. Bizim de bu konuda çalışmalarımız var."

* * *
Yoksul anne adaylarına doğum desteği vereceğiz
Rahmi Koç Müzesi önceki gece TAPV Vakfı'nın 25'inci yaşgününe tanıklık etti. Vakıf Başkanı Caroline Koç, "Güvenli annelik projesini güçlendireceğiz" dedi

Başkanlığını Caroline Koç'un yaptığı Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı; 25'inci kuruluş yıldönümünü önceki gece Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen görkemli bir davetle kutladı. Cemiyet ve sanat dünyasının yoğun ilgi gösterdiği geceyle ilgili bilgi veren Caroline Koç, "Güvenli annelik projemizi yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. 500 TL ve üzerinde satılan davetiyelerimizin geliri de vakfımıza bağışlanacak" dedi.

Altı ay takip
Vakıf olarak hedeflerinin; en yüksek sayıda anne ve anne adayına ulaşmak olduğunu belirten Koç, çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Anne ölümlerinin yüksek, sağlık hizmetinin sınırlı olduğu alanlarda faaliyet göstermek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde, 'Anne-Bebek Destek Paketleri' oluşturacağız. Bu paketler ile yoksulluk sınırında yaşayan bir anne adayına doğumdan başlayarak altı ay süreyle sağlık takibi, aşılama, yeni doğan bakımı, beslenme ve hijyen konularında bilgi ve malzeme desteği sağlayacağız."

Küçük bir adım
Sosyal güvencesi olmadığı için evde doğum yapmak zorunda kalan annelerle ilgili çalışmaları da olacağını açıklayan Caroline Koç, "Vakfımızın destekleyeceği her anne ve bebek, gelecek kuşakların sağlığı ve refahı için atılmış küçük birer adım olacak" dedi. Cem Yılmaz'ın bağış topladığı görkemli davet, Ajda Pekkan konseriyle sona erdi.

Doğumevleriyle işbirliğine Bakırköy'den başladılar
Anne-bebek ölümlerinin ciddi bir sorun olduğu gerçeğinden yola çıkarak, 2004 yılında TAPV tarafından hayata geçirilen Güvenli Annelik Projesi kapsamında; bir yandan bilinçlendirme çalışmaları yürütülürken, bir yandan da gebelik döneminde annelerin sağlık hizmetlerinden daha çok yararlanmalarını sağlayan faaliyetlere destek veriyor. Anadolu illerinde pek çok faaliyet gerçekleştiren TAPV'ın sadece Diyarbakır'da düzenlediği grup eğitimlerine binden fazla kadın katıldı.

5 bin gebeye eğitim
Güvenli Annelik Projesi kapsamında doğumevleri ile işbirliğini hedefleyen TAPV, ilk adımı İstanbul Bakırköy Doğumevi ile attı. Bugüne kadar 7 binden fazla lohusa ve 5 bin gebeye grup eğitimi, 360 aileye ise bireysel danışmanlık verildi

60'lık Cadillac'la geldiler
İşadamı Alinur Velidedeoğlu ve eşi Enci Hanım, geceye 60'lı yıllardan kalma bir Cadillac ile geldi. Arabanın plakasız olması ve plaka yerinde 'Boss Hog' yazması dikkat çekti. (Boss Hog: 80'lerin sonunda punk blues müzik yapan bir grup) Velidedeoğlu'nun otomobil seçimi, "Geçmişten bir türlü kopamıyor" diye yorumlandı.

100 bin yetmedi bir de ev istedi!
TAPV gecesi; Cem Yılmaz'ın sunduğu bağış bölümü ile başladı. Ali Ağaoğlu; Yılmaz'ın "Ali Bey sizden de bağış bekliyoruz" sözleri üzerine 100 bin TL verdi. "Bir de ev bağışlayın Ali Bey" diyen Yılmaz'a Ağaoğlu'nun yanıtı ise "Tamam, daireyi sana vereyim, sen de onu vakfa bağışlarsın" oldu. Ali Bey'in vereceği evin 250 bin TL değerinde olduğu öğrenildi.
Yüksel Yavuz/Sabah


Geri Dön