19 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu kimdir

Ali Ağaoğlu kimdir

şžu sıralar Ayazma'daki yeni projesi My World Europe'un reklamlarında oynayarak gündeme gelen ünlü işadamı Ali Ağaoğlu kimdir İşte başarılı iş adamının hayatı ve bugüne kadar yaptıkları...



Ali Ağaoğlu, lise öğrenimini tamamladıktan sonra inşaat sektöründeki kariyerine başlayarak yaratıcı ve yenilikçi projeleriyle Ağaoğlu şžirketler Grubu"nun temellerini attı.

Daha lise yıllarındayken, kendi lisesindeki bir inşaat ihalesini kazanarak başarıyla tamamladı. Bir taraftan derslerine çalışırken bir taraftan da çalışanlarını denetleyerek gelecekteki başarılarına dair ilk ipucunu teşkil ediyordu.

Bugüne kadar, tamamlanan ve teslim edilen konut, iş yeri, fabrika ve benzeri büyük yapılar 2 milyon metrekareyi aştı. 2009 yılının sonunda, Ağaoğlu şžirketler Grubu tarafından 10.000 konut birimi inşa edilmişti. Halen 12.000 adet konutun inşaatı sürdürülüyor.

Ali Ağaoğlu, inşaat, turizm ve enerji sektörlerindeki başarılı yatırımlarıyla Ağaoğlu şžirketler Grubu"nu Türkiye"nin en saygın ve en bilinen markalarından biri haline getirdi.

2009 yılında 1.2 milyon USD olan Ağaoğlu şžirketler grubunun toplam gelirinin 2010 yılında 1.5 milyar USD"ye ulaşması bekleniyor. Yatırımların toplam değerinin 2010 yılında, 1 milyar USD inşaat, 600 milyon USD enerji ve 150 milyon USD turizm olmak üzere toplamda 1.8 milyar USD'ye ulaşması bekleniyor. Ağaoğlu, 2015 yılına kadar 1000 MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor. Ağaoğlu şžirketler Grubu 12.000 çalışandan oluşan büyük bir ailedir.

Ali Ağaoğlu 2008 ve 2009 yıllarındaki küresel ekonomik kriz sırasında da yatırımlarını azaltmadı. Aksine, yatırımlarının miktarını artırdı ve bu da Türkiye"nin gerileme sürecinden daha hızlı çıkmasına katkı sağladı.

Ali Ağaoğlu 2010 yılında Avrupa'nın en yüksek binasını inşa etmeyi planlıyor. Ayrıca Bodrum-Milas'ta 10 milyon metrekare arsa üzerine yayılmış ve uluslararası yatırımcıları hedefleyen Türkiye"nin en büyük emlak projesi için de hazırlıklar sürüyor.

Ali Ağaoğlu, gerçekleştirdiği tüm bu projelerin yanında topluma karşı duyduğu sorumluluk misyonunu da ihtiyaç duyulan her alana verdiği destek ile yerine getirmektedir. Özellikle eğitim gönüllüsü olarak bilinen Ali Ağaoğlu, sivil toplum örgütlerince yapılan kültür sanat projelerine ve üniversitelerimizde yapılan bilimsel çalışmalara da destek vermektedir.
 
Olumlu yaklaşımları, keskin iş zekası ve insanlara olan sevgisiyle tanınan Ali Ağaoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AĞAOĞLU şžİRKETLER GRUBU

1981 yılında ilk şirketi olan Akdeniz İnşaat ile faaliyetlerine başlayan Ağaoğlu şžirketler Grubu; inşaat-gayrimenkul,   enerji ve turizm sektörlerinde yatırımlar yapmaktadır.

İnşaat sektöründe bugüne dek 5 milyon metrekareden fazla yapının inşaatını tamamlayan ve satışını gerçekleştiren Ağaoğlu, ülkemizin nitelikli konut üreten en büyük inşaat şirketlerinden biridir. Bugüne dek seçtiği beyaz yakalı olarak adlandırılan, eğitimli ve kültür düzeyi itibariyle yüksek, gelir grubu itibariyle ise B ve B+ olarak tanımlanan alıcı kitlesine hitap eden projeleri geliştirip œMy ¦ konsepti olarak bilinen 11 adet proje de dahil olmak üzere toplam 16 projeyi hayata geçirmiştir.

Yine aynı hedef kitlenin iş yeri ve ofis ihtiyaçlarını da düşünerek, konutun yanı sıra nitelikli ofis ihtiyacına yönelik projeler de geliştiren Ağaoğlu şžirketler Grubu, My Office ve My Prestij projelerini geleceğin finans merkezi olacak Ataşehir"de çok kısa sürede inşaa ederek satışa sunmuştur.  

Gayrimenkul sektörünün global krizin etkilerini en ağır şekilde hissettiği 2009 yılı Ocak-şžubat aylarında Bahçelievler My City projesini satışa sunarak 1 ayda bin adet dairenin satışını gerçekleştirdiği için üniversitelerin işletme ve pazarlama ile ilgili bölümlerince örnek vaka olarak incelemeye alınmıştır. My City Bahçelievler projesi Ağaoğlu şžirketler Grubu"nun Avrupa yakasındaki ilk projesidir.
 
Ataşehir"de Emlak GYO A.şž."nin arazisinde geliştirilen My World projesi ise tek konsept altında geliştirilen en büyük konut projesi olarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Ağaoğlu halen 12 bin adet konut inşaatını aynı anda yürütmektedir.

1988 yılından bu yana turizm sektöründe de yer alan Ağaoğlu şžirketler Grubu, Uludağ My Resort Otel"in yanı sıra şehir otelciliğinde de İstanbul"daki My City Otel ve My Village Residence ile hizmet vermektedir. Bodrum"da yapımına başlanan yeni proje, barındırdığı 4 otel, golf sahaları ve villalar ile Ağaoğlu Turizm şžehri, Türkiye"nin en büyük turizm kompleksi olacaktır.

Enerji alanında da faaliyet gösteren Ağaoğlu şžirketler Grubu, özellikle doğal ve temiz enerji kaynağı olan rüzgar, hidro ve güneş enerjisi projelerine öncelik vererek bu projeler için 1 milyar Euro tutarında yatırımı programına almıştır. 19 Mart 2010"da Mersin Mut"ta yer alan 33 MW"lık ilk rüzgar enerjisi santrali Mersin RES"i 6 ay gibi kısa bir sürede devreye almıştır. Ağaoğlu Enerji Grubu, 2010 yılı içinde 93 MW"lık şžah RES Rüzgar Santrali"niRES"i devreye almayı ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde ise 1.000 MW"lık kurulu güce ulaşmayı hedeflemektedir.

30 yıla yaklaşan deneyimiyle hizmet verdiği tüm alanlarda œdeğer yaratma hedefiyle hareket eden Ağaoğlu şžirketler Grubu; pek çok ihtiyacın olduğu ülkemizde, özellikle eğitime destek veren projeleriyle sosyal sorumluluk misyonunu da yerine getirmektedir. Ağaoğlu şžirketler Grubu ayrıca, sivil toplum örgütlerince yapılan kültür sanat projelerine ve üniversitelerimizde yapılan bilimsel çalışmalara da destek vermektedir.


Ebru Duman/Emlakkulisi.com


Geri Dön