26 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: "Konutta zarar etmek mümkün değil"

Ali Ağaoğlu:

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "İnsanların konut alırken zarar etmesi mümkün değil en iyi yatırım aracıdır. Yeter ki doğru yerden doğru bir projeden ev alsınlar, konuta yatırım yapmak her zaman avantajlıdır" dedi



Doğru analiz yaptık

Bugün TV'ye konuşan Ali Ağaoğlu, ev alırken peşinatı yüzde 1'e çekerek, kriz koşullarında kenardaki parasını harcamaktan çekinen tüketicileri rahatlattıklarını ifade etti. Ağaoğlu, "Piyasayı çok iyi analiz ettiğimiz için herhangi bir zararımız bulunmuyor. Konutta rekabet etmeniz için farklı olmanlı ve insanların ihtiyacına göre hareket etmelisiniz" diye konuştu. Ağaoğlu, arsa maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle alt gelir grubuna konut üretemediklerini ancak asıl ihtiyaç ve potansiyelin burada olduğunu ifade etti. "C grubuna konut üretmeyi çok istiyorum" diyen Ağaoğlu, özel sektörün sosyal konutlar yapabilmesi için  TOKİ  ya da Hazine'nin uygun fiyatlı arsa sağlanması gerektiğini kaydetti.

Binalar acil yenilenmeli

Deprem beklentisi içindeki İstanbul'da binaların yüzde 70'inin yenilenmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Türkiye deprem alanı olmasına rağmen devlet halen tedbir almamaktadır. İnsanlar canlı canlı tabutların içinde yaşamaktadır. Devletimiz deprem için halkımıza maddi ve manevi desteği 10-15 yıl içinde vererek binaların  yıkılması ya da deprem için tedbirin alınması gerekmektedir."

Ataşehir'e 4000 yeni konut yapacak

Ali Ağaoğlu, Doğu Ataşehir'de 4000 yeni konut inşa etmeye hazırlanıyor. Batı Ataşehir'de 3636 konutluk My World projesinin yapımını tamamlayan Ağaoğlu, bölgeden gelen yoğun talebi ve beklentiyi dikkate alarak yeni konut projesinin yapımını öne çekti. Ağaoğlu, konsept ve kampanya çalışmaları son aşamasına gelen My Towerland'i satışa çıkarmaya hazırlanıyor.
Bugün


 


Geri Dön