25 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Yabancı yatırımcının endişeleri var!

Ali Ağaoğlu: Yabancı yatırımcının endişeleri var!

Ortadoğu'nun en etkili emlak fuarı Cityscape, bu yıl Türkiye'den gelen haberlerle terörün gölgesinde başladı. Dağlıca ve Iğdır'dan gelen kara haberlerle sarsılan gayrimenkul sektörü, 'Türkiye bunları aşacak' mesajı verdi.



ORTADOĞU'DA gayrimenkul sektörünün kalbinin attığı Cityscape Global 2015 Emlak Fuarı, Dubai Ticaret Merkezi'nde kapılarını açtı. Geçen yıla oranla 2 katı bir katılımla Türk firmalarının boy gösterdiği fuar, Türkiye'den gelen kara haberlerle terörün gölgesinde başladı. 61 Türk firmanın yetkilileri bir taraftan yabancı yatırımcılarla görüşürken, diğer yandan Türkiye'den gelen haberleri takip etti. Önce Dağlıca, ardından Iğdır saldırılarıyla sarsılan sektör, "Türkiye bunları aşacak" mesajı verdi.  


Yabancı kararlı

Bugüne kadar Körfez ülkelerine yaklaşık 2 milyar dolarlık konut satışı yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'de yaşanan olumsuz gelişmelerle ilgili, sektör olarak yaşanan olaylardan negatif etkilendiklerini ancak kısa sürede toparlanacaklarını söyledi. Ağaoğlu, "Yabancı yatırımcıların, net olarak dile getirmeseler de  endişeleri var. Yine de yatırımda kararlılar. Türkiye de bu krizden ekonomik ve siyasi anlamda büyüyerek yoluna devam edecek" yorumunda bulundu.


Yatırımcının vazgeçme eğilimi yok

Dumankaya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya da, "Kuveytli ortağımız Al-Mazaya memleketteki terör olayları nedeniyle telefon açıp bizden bilgi aldı" dedi. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise, yabancıların Türkiye'nin geleceğine inandıklarını vurgulayarak, "Bu olaylar ertelemeye neden oluyor ama vazgeçme eğilimi yok. Kimse bize orada neler oluyor demedi, çünkü dünyanın her yeri karışık" dedi.


Bunlara tecrübeliyiz

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise, "Körfezli yatırımcı rağmen uzun vadeli düşünerek, yatırıma devam ediyor. Türkiye'den gelen haberler yüreğimizi yakıyor ancak Türkiye bunların üstesinden gelecektir. 30 yıldır uğraşıyoruz, aşmakta tecrübeliyiz" diye konuştu.



Akşam


Geri Dön