24 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu'ndan sonra Kadir Has Vakfı da Yeniköy'de!

Ali Ağaoğlu'ndan sonra Kadir Has Vakfı da Yeniköy'de!

Ağaoğlu'ndan sonra Yeniköy'e bir yatırım daha geliyor. Kadir Has Vakfı Yeniköy'ün simge binalarından birini eğitimde yeni girdiği ilköğretim alanında kullanmak için uzun süreliğine kiraladı



Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, 1997 yılında kurulan Kadir Has Üniversitesi ile eğitim sektörüne adım atan Kadir Has Vakfı, kolej kurmak için de harekete geçti. İlk adım ise bir ilköğretim okulu açmak olacak.


Bununla ilgili olarak bina arayışı neticelendirildi. Vakıf, Yeniköy'deki Yeniköy Panaiya Rum Kilisesi ve Mektebi Vakfı'na ait bölgede Rum Okulu olarak bilinen tarihi binayı kiraladı. Henüz bununla ilgili prosedürler üzerinde çalışan Kadir Has Vakfı, okulu gelecek yıla yetiştirmeyi planlıyor.


1870'de inşa edilen kurucusu Zoğrafyon adı ile Zoğrafyon lisesi olarak hizmet veren bina, uzun yıllar Özel Yenikoy İlkoğretim Okulu olarak faaliyet yürüttü. 1950'de yanan okul, 1954'te de kapatıldı. O tarihten bu yana kilise vakfının binası olarak yoksul ailelerin hizmetinde bulunuyordu. Binanın içinde uzun yıllardır yaşayan yaşlı ailelerin, Yeniköy'de boşaltılan çamaşır fabrikasına nakledileceği belirtiliyor.


Geri Dön