25 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu'ndan ucuz konut formülü!

Ali Ağaoğlu'ndan ucuz konut formülü!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu gerçekleştirdiği basın toplantısında ucuz konutun formülünü açıkladı.



Ortaköy'deki evinde basın mensupları ile bir araya gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu sektörle ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Ağaoğlu, inşaat sektöründe sürekli sıkıntı olduğuna dair söylemler olduğundan bahsederek yılın ilk yarısında 600 bin konut satıldığını, satışların geçen yıldan çok az geride olduğunu belirtti.

Konut maliyetlerine yüzde 20-25 gibi bir ek maliyet geldiğini söyleyen Ağaoğlu, müteahhitlerin kendi karlarından feragat ederek konut satışlarını önceki fiyatlardan sürdürdüğünü belirtti.

Türk insanının yapısını iyi bildiğini söyleyen Ağaoğlu, "Türkiye'de asıl konuta ihtiyacı olan C gelir grubu. Biz bu gruba konut üretmeliyiz.  İstanbul'daki arsa fiyatlarıyla C grubu için konut üretmek mümkün değil. Şu anda devletin elinde inanılmaz bir arazi stoğu var. Devletten isteyeceğim şey arazi tahsisi. Devlet bize arazi tahsis etsin, 'şu fiyattan yap ve sat' desin. Bu bizim için faiz indiriminden daha iyi bir şey." dedi.

 

Dere her zaman kütük getirmez

 

"Dere her zaman kütük getirmez" diyen Ağaoğlu, Türkiye'nin çeşitli sıkıntıların içinde olduğunu, ancak kendilerinin oturup da "yandık bittik" demediklerini belirtti.

Ağaoğlu şu değerlendirmeleri yaptı:  "Dünya sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Dünyanın da Türkiye'nin de güllük gülistanlık olmadığını zaten biliyoruz. Ancak bu böyle diye kabuğumuza çekilip seyirci kalamayız. Binlerce çalışanımız var. Gerekirse bazı varlıklarımızı satıp hayatımızı devam ettirme yönünde işimizi en iyi şekilde yapıp ekonomiye katkı sağlama noktasında elimizden geleni yaparız. Ekonominin dönmesi lazım. Biz işimizin başındayız. İş adamı olarak çarkların dönmesini sağlayacağız. Ekonominin, çarkların dönmesi lazım."

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön