28 / 03 / 2024

Ali Dumankaya: Bu sene 4 yeni projeyi satışa çıkaracağız!

Ali Dumankaya: Bu sene 4 yeni projeyi satışa çıkaracağız!

Dumankaya İnşaat, Fransa'nın Cannes şehrinde gerçeklesen emlak fuarı MIPIM'de DKY Kartal projesini ilk kez tanıttı. DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, projelerle ilgili açıklama yaptı.



Bu proje için 220 milyon dolar harcayacakları bilgisini veren DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 2016 için Yeni Sahra'da 240 dönüm üzerinde proje çalıştıklarını söyledi. 




Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen emlak fuarı MIPIM'de milyar dolarlık dev projeler görücüye çıkmaya devam ediyor. 500 yatırımcının katıldığı fuara hu sene Türkiye damgasını vurdu. 



DKY Kartal projesini ilk kez tanıtan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya ise bu proje için 220 milyon dolar harcayacakları bilgisini verdi. "Projede 1+1 konut yer almayacak, aile sitesi olacak. Ofisin girişi ayrı ayrı olacak." pen Dumankaya, bu sene toplam 4 yeni projeyi satışa çıkaracaklarını açıkladı. Mayıs başında da Kağıthane projesini tanıtacaklarını söyleyen Ali Dumankaya, Beşler Sucuk fabrikasına ait arazide geliştirecekleri bu planın da 200 civarında konut olacağını söyledi. Projenin ruhsat aşamasında olduğu öğrenildi. Seçimlerden sonra da Sapphire'iıı arkasındaki caddede farklı konseptte bir projeyi satışa çıkaracaklarını açıklayan Dumankaya, "Bir de Sultanbeyli'de Fatih Caddesi'nde ticari değeri yüksek bir projeyi satışa çıkaracağız. Ayrıca 2016 için de Yeni Sahra'da 240 dönüm üzerinde proje çalışıyoruz. Avrupa yakasında iki proje planlıyoruz." dedi. 



FİKİRTEPE'DE MUHTARLARDAN SONRA MÜTEAHHİTLER DE BİRLEŞTİ


Fikirtepe'de yaklaşık 1,5 milyon metrekare üzerinde planlanan kentsel dönüşümün bir türlü istenilen seviyeye gelememesi müteahhitlere ortak platform kurdurttu. Cannes şehrinde Fikirtepe'de ruhsatını aldığı Yenitepe İstanbul projesini tanıtan Nuhoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu. aralarında Nuhoğlu İnşaat. 

Teknik Yapı. Emav, Anka, Baysaş, Vartaş, Aidiz. Güral, Selimoğlu'nun da bulunduğu 12 firmanın birleşerek bir platform oluşturduğunu açıkladı. Bu platformun amacının Fikirtepe'de bir master plan çerçevesinde ortak hareket etmek olduğunu söyleyen Ali Nuhoğlu, 'Bunun için geç kalınmadı mı?' sorusuna, "Ruhsat almış olanlar da. geri kalanlar da ortak bir plana ayak uydurabilir. Ayrıca platform Fikirtepe'nin gelecek yapısını da anlatmak için ortak çalışmalar yapacak." dedi. Fikirtepe'de 5 yıldır kentsel dönüşüm yapılamaması üzerine mahalle muhtarları da harekete geçerek geçen ay bir araya gelme kararı almıştı. Bu ay başında da kentsel dönüşüm projesinde pilot bölge ilan edilen Kadıköy Fikirtepe'deki belirsizlik vatandaşları sokağa dökmüştü. Baysaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın'da konuyla ilgili geçen yıl, "Fikirtepe de projemiz olgunlaşana kadar Adana'da 8 proje tamamladık." şeklinde eleştirmişti. 



Vadistanbul'u yabancılara tanıtan Avrupa Konutları'nın mimarı Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Vadistanbul'un bulunduğu bölgedeki Osmanlı Devleti döneminde kömür taşınan 44 kilometrelik raylı hattı canlandıracaklarını açıkladı. İngiliz ve Amerikalı fonlarla da yatırım amaçlı görüşmeler yaptıklarını belirten Çetinsaya, "Türkiye'de gayrimenkul sektöründe duraklama yaşanıyor.Doların yüksekliği de 'acaba ne oluyor' dedirtiyor. Ancak ben bir sakinleşme olacağı kanaatindeyim." dedi. 



Çetinsaya, Türkiye'den büyük bir iletişim şirketinin Vadistanbul'dan ofis yeri satın aldığını yakında açıklayacaklarını söyledi. Çetinsaya, iletişini şirketinin satın almasıyla Vadistanbul'daki ofis alanının yarısını satmış olduklarını kaydetti. 

DAP Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, böyle fuarları yabancı yatırımı ülkemize çekmek için devlet ve özel sektörün güç birliği ile bu alanda 12-15 milyar dolarlık satışa ulaşılabileceğini bildirdi. 

SEA PEARL GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Ataköy sahilinde 2.7 milyar dolara gerçekleştirdikleri Sea Pearl projesinin tüm hızıyla ilerlediğini, 18 Mart'ta lansman yapılacağını açıkladı. MIPIM'de Türkiye'nin prestiji için bulunduklarını belirten Kuzu, "Ön talep süreci başladı, Dubai'deki fuardan sonra Ortadoğulu yatırımcıdan ciddi bir ilgi var" dedi. 




MIPIM İSTANBUL'A TAŞINIYOR 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın kuruculuğunu üstlendiği ve 32 yatırımcıdan oluşan Beyoğlu Investors Group'un (BIG) projeleri, MIPIM'de uluslararası yatırımcılara tanıtıldı. BIG üyeleri ABD'nin önde gelen yatırını firmaları Hainz ve Goldman Sachs ile dünyanın önemli yatırımcıları arasında bulunan Morgan Stanley, Blackstone, Abraaj Capital, Al-Futtaim, Arnstar, Bilfinger, Aerium, HB Reavis ve Grosvenor ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi. 



Dubai merkezli girişim sermayesi firması Abraaj Capital yetkilileri; yatırım ajansı mantığıyla tasarlanan ve kamu ile özel sektörü bir araya getiren BIG'in oluşum sürecini; yatırımcıların yürüttüğü projeleri büyük bir ilgi ile dinledi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gayrimenkulün şampiyonlar ligi olarak tanımlanan MIPIM'in CEO'su Filippo Rean ile görüştü. Ahmet Misbah Demircan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "2019'da Haliç Port bittiğinde İstanbul'da MIPIM'i düzenlemeyi teklif ettik. Filippo da, 'Bu teklif karşısında sıcak olduklarını ve bunu düşünebileceklerini' söyledi." dedi. 


Zaman


Geri Dön