29 / 03 / 2024

Sur Yapı'dan 4 yeni proje!

Sur Yapı'dan 4 yeni proje!

Sur Yapı, inşa edeceği 4 yeni, proje için çalışmalara başladı. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, bu yıl içinde Göl Bahçe ve Lavender adlı iki yeni projeyi satışa çıkardıklarını, iki projenin satışlarının da yüksek olduğunu söyledi.



Bugüne kadar planladıkları tüm işleri gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, bu yıl içinde Göl Bahçe ve Lavender adlı iki yeni projeyi satışa çıkardıklarını, iki projenin satışlarının da yüksek olduğunu söyledi. Elmas, butik proje olarak Mart 2016'da satışa çıkan Göl Bahçe'de konutların yüzde 80'inin satıldığı dile getirdi. Mayıs ayında satışa çıkan Lavender projesinde de satışa çıkılan ilk 100 konuttan 88'ini şimdiden sattıklarını belirten Elmas, "Biz şirket olarak sattık dediğimiz konutlarda sözleşme imzalanmış demektir. Sözleşme imzalamayıp satış kesinleşmeden sattık demiyoruz. Yoksa bu rakam çok daha yukarıda olurdu. Biz metrekaresi 4 bin lira ile 16 bin lira arasında değişen farklı lokasyonlarda her kesime uygun proje yapıyoruz. Bizden orta gelirli de üst gelirli de konut alıyor. Yaptığımız projelerin hiçbirinde satış sıkıntısı yaşamıyoruz. Çünkü kişiye özel ödeme planlarımız var" dedi.


BAHÇE KATLARI YOK SATIYOR


Projelerde en çabuk satılan konutların bahçe katları olduğuna da vurgu yapılıyor. Altan Elmas, bahçe katlarını alan kişilerin hem oturmak hem de yatırım için bu konutları tercih edebildiğini söyledi. Bahçe katlarının alıcıya villa havasında konut zevkini yaşattığına dikkat çeken Elmas, bu tür evlerin alıcıya aynı zamanda masrafların ortak ödendiği geniş bir peyzaj imkanı sunduğunu aktardı.



Şirket bu yıl içinde 4 yeni proje daha inşa edecek. Böylece 6 projede toplam 1844 bağımsız ünite sayısına ulaşılacak. Sözkonusu projelerin toplam cirosu 2 milyar 100 milyon lira olacak.


ÜMRANİYE'YE YENİYAPILARI SIRALAYACAK


Yeni yapılacak projelerin biri Ümraniye'de 300'e yakın ofis ve 50 civarında mağazadan oluşan Exen İstanbul Ofis ismiyle yükselecek. Şirket yine Ümraniye'de 200-250 konutlu bir başka projeyi devreye alacak. Burada yapılacak konutlar az katlı olacak. Topkapı bir başka proje alanı olarak karşımıza çıkıyor. Altan Elmas, buraya da 300 konutlu proje yapacaklarını dile getiriyor. Projenin ulaşım hatlarının kesiştiği bir noktada yer aldığına ve kolay ulaşılabilir olduğuna da vurgu yapılıyor. Şirketin ruhsat beklediği ve satışa yakın bir tarihte çıkmayı planladığı bir diğer proje İstanbul-Koşuyolu olarak veriliyor.


KONUT EDİNİMİ 25 YAŞA İNDİ


Genç kesimin konut ediniminde istekli olduğuna vurgu yapan Elmas, şu değerlendirmede bulundu: "Sektör gençlerle hareketli. En yoğun alıcı kesimi 30-50 yaş arasında. Son dönemde kira ödemek istemeyen ve yeni mezun olmuş aylık 2 bin 500 lira kazanan 25 yaş grubundaki yeni evli kişilerin de ev aldığını görüyoruz. Yeni evli genç mezunlar çalışarak toplamda 5 bin lira kazanç elde ediyor. Bunun yarısını ev taksiti olarak ödeyebiliyor. Bu güzel bir birikim. Biz toplumun her kesimine tasarruf etmesi gerektiğini de öğretmeliyiz. Bu kamu spotlarıyla desteklenmeli. Toplum olarak tasarruf bilinci oluşturup tasarrufları da yastık altında değil ekonomiye kazandırmalıyız."


FAİZ YÜZDE 7'YE KADAR İNEBİLİR


Altan Elmas, Merkez Bankası'nın faiz koridorunu aşağıya çekmesine ilişkin olarak, "Olması gereken faizlerin %7'ler seviyesine gerilemesi. Yeni yatırımlar için faizlerin düşmesi gerekiyor. Faizlerin düşmesi ve konut kredilerine yansıması konuta talebi artıracağı için sektör hareketlenir" diye konuştu.


AXİS İSTANBUL'A İLGİ YOĞUN


Şirketin yakın zamanda kapılarını ziyaretçilere açtığı Akis İstanbul'a yoğun ilgi olduğunu belirten Elmas, "Satışta olan kısımlarda 60'a yakın ofis kaldı. Hızlı bir satış grafiğimiz var. Bir blok için henüz kiralama ya da satış ile ilgili net bir karar vermiş değiliz" ifadelerini kullandı.


RUHSAT ALMAK ZORLAŞIYOR


Bürokratik açıdan sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Elmas, "Yeni yönetmelik mimari ve statik projelerle ruhsat alınmasına imkan veriyor. Ancak her belediyede farklı uygulamalar yapılıyor. Projeleri zamanında satışa çıkmadığımızda zaman kaybıyla birlikte maddi kayıplar da yaşanıyor" dedi.


Emine Açar/Yeni Şafak


Geri Dön