26 / 04 / 2024

Ali Eray kimdir?

Ali Eray kimdir?

Mimar Ali Eray kimdir? Ali Eray bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ali Eray, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Ali Eray...



Ali Eray kimdir?

Ali Eray, İstanbul’da doğdu. Alman Lisesi’nin ardından, 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mimarlık lisans eğitimini, 2005 yılında ise Hollanda Delft Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.


 MArS Mimarlar, UN Studio, Tabanlıoğlu Mimarlık gibi yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli mimarlık ofislerindeki çalışmalarının ardından 2007’den itibaren iki ortağı ile birlikte yürüttüğü PAB Mimari Tasarım ofisinde mimari üretimine devam ediyor.

 

Ulusal ölçekli çeşitli yarışmalardan ödülleri bulunan Ali Eray, 2008 yılından bu yana Betonart mimarlık dergisinin yayın kurulunda yer almasının yanı sıra çeşitli üniversitelerde jüri üyelikleri yapmaktadır.


PAB mimarlık..

PAB, mimari ve kentsel potansiyelleri esnek araştırma ve tasarım biçimleri aracılığıyla keşfetmeyi ve üretime dökmeyi hedefleyen bir mimarlık oluşumudur.


PAB, 2007 yılında Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım tarafından İstanbul’da kuruldu. Farklı deneyimlerini bir araya getiren ofis ortakları, kısa sürede mimari tasarım projelerinden şantiye uygulamalarına, çeşitli araştırma projelerinden mimari yayıncılığa kadar, merkezine mimarlığı alacak şekilde pek çok alanda üretim yaptı. Ofisin temel ilkesi olan çokdisiplinliliği, geçmiş deneyimleri ve farklı ilgi alanlarıyla destekleyen ekip, dünyadaki gelişmeleri takip eden, daima sorgulayan, araştıran yenilikçi bir bakış açısıyla üretimine devam ediyor.


İletişim bilgileri..

Adres:İstiklal Cad. Postacılar Sok. 

No:1/3B 34433 Beyoğlu İstanbul

t: +90 212 292 76 00

f: +90 212 381 76 07



Geri Dön