24 / 04 / 2024

Ali Gül: Anadolu yakasına da Otoport tarzı!

Ali Gül: Anadolu yakasına da Otoport tarzı!

Hem galericiye, hem otomobil alıp satmak isteyene yatırımcıya hemen kazandıracak İstanbul'un otomobil alışveriş merkezi Otoport'ta metrekare fiyatları 2000 dolardan başlıyor



Galerilerin yüzde 60'ı satıldı. Yüzde 40'ının ise satışı ve kiralaması sürüyor. Galerilerin kira değeri ise metrekare başına şaşırtacak küçük rakamlarda.

Markalara, yatırımcıya ve ithalatçıya sunduğu birçok avantajla otomotiv sektöründe değişimin öncüsü olarak tarif edilen Otoport'u anlatan Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, Nisan 2012'de hizmete girecek Otoport'ta araç almak isteyenlerin hem zamandan hem maliyetten önemli ölçüde tasarruf edeceklerini, galericilerin de ilk önce mekandan kazanacaklarını söyledi.

100 milyon TL'ye mal olacak Gül Yapı ve Kullar İnşaat'ın ortak projesi Otoport hakkında soruları yanıtlayan Ali Gül, İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı yasal düzenlemeler sonucunda, şehir merkezlerindeki ikinci el otomobil galerilerinin şehir dışına taşınmasını zorunlu hale getirdiğine dikkat çekti. Ali Gül, "Otoport bu gerekliliğin karşılığı olarak tasarlandı. Ancak elbette Otoport sadece sıfır ve ikinci el otomobil galerilerinden oluşmayacak, ayrıca onlar için de bir adres olacak" dedi. Gül Avrupa Yakası'na Otoport ile bir otomobil AVM'si kurduklarını, Anadolu Yakası'na da aynı tarzda planları olduğunu kaydetti.

Yeni bir soluk

Otoport'un otomobil sektörüne yeni bir soluk getireceğine dikkat çeken Ali Gül, "Otomobille ilgili her şey elinizin altında olacak. Bir aracı satın almaya karar veren müşteri, kapora vermek ve aracı satın almak için beklemek zorunda kalmayacak. Kredi işlemlerini halledebilecekleri tüm bankalar burada. Ayrıca otomobil alım satımı için gerekli noter, sigorta acenteleri, hepsi Otoport'ta. Öngörümüz Otoport'u yılda 3 milyon kişinin ziyaret edeceği yönünde" diye konuştu.

Galerici çok kazanacak

Otoport ile herkesin kazançlı çıkacağını dile getiren Ali Gül, "Galerici işleyen bir sistemde geniş showroom'lara ve alanlara kavuşacak. İşletme maliyeti göz önünde bulundurulduğunda gelir yükselecek. Otoport'u her gün yüzlerce kişi ziyaret edecek ve galericiler satışlarını katlayacak" ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ


Geri Dön