20 / 04 / 2024

Ali Gül: Seyrantepe'de lüksün de üzerinde bir lüks sunacağız!

Ali Gül: Seyrantepe'de lüksün de üzerinde bir lüks sunacağız!

Emlak Konut GYO'nun Seyrantepe ihalesini 1.3 milyar liralık bedelle kazanan Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, "Arsanın konumu nedeniyle ısrarcı davrandık ve kazandık" dedi.



Gül Proje, İstanbul Seyrantepe'de Türk Telekom Arena yanında konumlanan 36.7 dönümlük arazi üzerine karma proje yapmak için kolları sıvadı. İstanbul'un merkezindeki projelerin sayısını artırma hedefi doğrultusunda bu araziyi alma konusunda ısrarcı olduklarını kaydeden Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, arsa üzerinde her yönüyle lüks bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Gül şöyle devam etti: "Emlak Konut GYO'nun düzenlediği 20'den fazla ihaleye katıldık. Bazılarını kılpayı kaçırdık. Arazinin konumu ve lokasyonu bizleri çok heyecanlandırdı. Yeni araziler alıp proje geliştirmeye devam ediyoruz. Eyüp, Basın Ekspres Yolu, Florya gibi lokasyonların yanı sıra, proje halkamıza Seyrantepe'yi de katıyoruz. Seyrantepe projemizle şimdiye kadar sunduğumuz lüksün de üzerinde bir lüks sunacağız." 


BÖLGEDE FİYAT 15 BİN TL OLACAK 

Projenin satışından taahhüt edilen 1.3 milyar TL'lik gelir üzerinden yüzde 49'luk dilim Emlak Konut GYO'ya ödenecek. Bu da yaklaşık 637 milyon TL'ye denk geliyor. Bölgede metrekare fiyatları yaklaşık 4 bin dolar seviyesinde seyrediyor. Bölgede birçok prestijli konutun yapıldığına dikkat çeken Ali Gül, "Verilen rakam döneme göre yüksek ama sürecin devam etmesiyle, geleceğe inanarak bu rakamları söyledik. Metrekare fiyatları 15 bin liranın çok üzerinde olacak. Sonra da prim yapmaya devam edecek. Bu rakamlar birkaç sene sonra bizim için gayet uygun olacak diye düşünüyoruz. Yatırımlar bölge halkını olumlu yönde etkiliyor, daireleri değerleniyor. Bulunduğumuz vadide önemli projeler var. Beyaz yakalı çalışanlar ve nüfus artacak. Burası önemli bir yaşam, kültür, iş, sanat merkezi olacak" diye konuştu. 


KARMA PROJE PLANLANIYOR 

Projede bir ya da iki yüksek kulenin yanı sıra yatay olarak da binalar yer alacağına da işaret eden Ali Gül, şöyle devam etti: "Rezidanslar, ofis ve ticri ünitelerin yer alacağı proje içinde özellikle büyük daireler için yatay bloklar tercih edilecek. Projenin vadiye bakması dolayısıyla büyük balkonlar ve teraslara da yer verilecek. Elimizde 6-7 proje var. Değerlendirme aşamasındayız." 


BEYLİKDÜZÜ'NDE DE VADİYE KOMŞU

Gül Proje, Beylikdüzü Belediyesi'nden hasılat paylaşımı olarak alınan arazide bin 155 konutun yer alacağı Vira İstanbul projesine başladı. Hafriyat çalışmalarında ciddi bir mesafe kat ettiklerini belirten Ali Gül, projenin yüzde 80'inin yeşil alandan oluşacağını vurguladı. Eylülde lansman yapacaklarını açıklayan Gül, "Belediye buraya 1 milyon metrekare büyüklüğünde bir vadi çalışmasına başladı. Seyrantepe'de olduğu gibi burada da bu vadiye komşuyuz" dedi. Aynı zamanda Sultangazi'de 800 konut, AVM ve otel blokundan oluşan karma bir projeye başlayan Gül Proje, Sultangazi'nin yanı sıra Basın Ekspres'te de yeni bir karma projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.


FERAH ALANLARDAN OLUŞACAK

Gül Proje'nin Seyrantepe arazisinde yapılması planlanan yatırım, yatay yapısı ve her türlü lüksü barındırması ile dikkat çekecek. 36 bin 700 metrekare arsa üzerinde konumlanacak olan karma projede, bir ya da iki yüksek kulenin yanı sıra yatay olarak da binalar yer alacak. Rezidanslar, ofis ve ticari ünitelerin yer alacağı proje içinde özellikle büyük daireler için yatay bloklar tercih edilecek. Vadiye bakan proje içinde büyük balkonlar ve teraslara da yer verilmesi planlanıyor. Proje, bölgede konumlanan vadiye uygun olarak ferah alanlardan oluşacak.


Sabah


Geri Dön