23 / 04 / 2024

Ali Hepşen krizdeki gayrimenkul etkisinden kitap yazdı!

Ali Hepşen krizdeki gayrimenkul etkisinden kitap yazdı!

Gayrimenkul konusundaki eserleri ile tanınan İÜ. İşletme Fakültesi öğretim üyesi Dr. Ali Hepşen , gayrimenkul piyasalarında yaşanan aşırı fiyat hareketliğini yeni kitabında mercek altına aldı



Gayrimenkul konusundaki eserleri ile tanınan İÜ. İşletme Fakültesi öğretim üyesi Dr.  Ali Hepşen, gayrimenkul piyasalarında yaşanan aşırı fiyat hareketli ğini yeni kitabında mercek altına aldı. Dr. Hepşen, Japonya,   İsveç, Güneydoğu Asya ve ABD gibi ülkelerde yaşanan finansal kriz lerin oluşum aşamasındaki gayrimenkul piyasalarının rolünü araştırdığı   çalışmasını “Finansal Krizlerde Gayrimenkul Finansman Piyasalarının Rolü ve Gayrimenkul Fiyat Endekslerinin Önemi ” başlıklı ikinci kitabın da topladı. Literatür Yayıncılık   tarafından piyasaya sunulan kitap, 121 sayfa olarak hazırlandı.

Kitabın önsözünde hızlı nüfus artışı, kültürel değişimler sonucu bölünen aileler, gelir düzeylerinin artması ve yaşam standartlarının yükselmesi nin gayrimenkul piyasasında ki etkilerine değinen Hepşen, bu taleplerin sürekli arttığına dikkat çekti. Bu durum un gayrimenkul piyasalarında fiyatların yükselmesine ve   köpük oluşmasına neden ol duğunu gündeme getiren Hepşen, “Gayrimenkul piyasalarında yaşanan aşırı fiyat hareketleri , finansal krizler üzerindeki   son derece önemli bir etkendir ” diye konuştu.
Türkiye 'de bu alanda mevcut olan bilgi boşluğun un doldurulmasına katkıda bulunmak için   eseri hazırladığına değinen Hepşen, “çalışma, ülkemizde yapılan ilk   eser olma özelliği taşıyor. Ayrıca, gayrimenkul finansman piyasasında önemli bir başvuru kaynağı olması de hedeflendi ” diye konuştu.


Geri Dön