26 / 04 / 2024

Ali Kılıç icralık mı oldu?

Ali Kılıç icralık mı oldu?

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, malvarlığını, “2014’ten önce Almanya’da şirketlerim vardı” diyerek savunmuştu. Fakat Kılıç’ın başkanlık öncesi krediyle aldığı dairesinin borcunu ödeyemediği ve icralık olduğu ortaya çıktı.



Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Maltepe Belediye Başkanı olduktan sonra akrabalarının ani zenginleşmesi ortaya çıkınca kendisini “2014 yılından önce de şirketlerimiz vardı, ticaretle uğraşıyorduk” şeklinde savunan CHP’li Ali Kılıç yine fena yakalandı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın 2014'ten önce 2 ayrı borcunu ödeyemediği için icralık olduğu ortaya çıktı. Yeni Şafak gazetesi CHP’li Başkan Kılıç ve akrabalarının servetlerindeki ani yükselişi Türkiye’nin gündemine taşımıştı. Yeni Şafak, Kılıç başkan olmadan önce tek bir tapu kaydı bile olmayan birinci dereceden akrabalarının, 2014 yılından sonra değeri 180 milyon lirayı bulan rezidans daireler, arsalar, villa ve 5 yıldızlı otel satın aldığını belgeleriyle ortaya çıkarmıştı. Borçsuz teslim aldığı belediyeyi 550 milyon TL borçlandıran Kılıç, yakınlarının zenginleşmesini ilginç ifadelerle savunmuştu.

‘AİLECEK ZENGİNİZ’ DEMİŞTİ


Belediye Meclis toplantısında kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Kılıç, “Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz. Ailem Almanya’da ticaretle uğraşıyor. Ben burada 2014 yılı öncesinde edindiğim mal varlığını gündeme getirip millete saygısızlık yapma konumunda değilim. Yukarıya, makam odama gelin, belgeleri gösteriyim” demişti. AK Parti’li Meclis üyeleri ise randevu alarak Ali Kılıç’ın makamına çıkmıştı. Fakat  AK Parti’li üyeleri 1 saat 38 dakika kapısında bekleten Kılıç, hiçbir belge paylaşamamıştı. Ali Kılıç, Maltepe Meydanı’nda düzenlediği bir mitingte ise ısrarla ailesinin Almanya’da ticaret yaptığını, 2014'ten önce de zengin olduklarını iddia etmişti.

Ali Kılıç icralık mı oldu?

PEKİ BU HACİZLER NE?


Fakat gerçek hiç de öyle çıkmadı. 2014 öncesinde Ali Kılıç hakkında 2 ayrı icra kararı olduğu belirlendi. Ali Kılıç hakkındaki ilk işlem  Ankara  25. İcra Müdürlüğü tarafından yapıldı. Kılıç, 26 bin TL'lik asıl borcunu ödeyemediği için borç miktarı faiziyle birlikte 106 bin TL 67 kuruşa kadar çıktı. Hakkında dava açılan Kılıç icralık oldu; hacizle karşı karşıya kalınca 106 bin TL'yi temin ederek borcunu kapattı ve dosya takipsizlikle sonuçlandı. Borçlarıyla başı dertte olan Kılıç hakkındaki ikinci dosya ise Erzincan İcra Müdürlüğü’nde açıldı. Kılıç bu borcunu da belediye başkanı seçildikten sonra kapattı.

BELEDİYEYİ DE TAKİP ETTİ


Hatta Ali Kılıç’ın bu borcundan ötürü belediye ile İller Bankası arasında da sorun yaşandı. Belediye, İller Bankası’ndan 30 milyon TL almak için kredi başvurusu yaptı. Talep üzerine belediyeyi inceleyen İller Bankası, Ali Kılıç’ın icra borcu olduğunu da belirledi. Banka bunu gerekçe göstererek kredi vermek istemedi fakat daha sonra yapılan çeşitli girişimlerin ardından belediyeye kredi verilince kriz aşıldı.

 

Ali Kılıç hakkında çıkan yolsuzluk iddialarını yanıtladı!

Ali Kılıç’ın yakın akrabaları köşeyi döndü iddiası!


Geri Dön