25 / 04 / 2024

Ali Kılıç'ın tapu sözü verdiği mahalleler icralık mı?

Ali Kılıç'ın tapu sözü verdiği mahalleler icralık mı?

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerindeki binlerce vatandaşa tapu sözü verdi. Ancak söz konusu üç mahalledeki 1107 parsel arsanın belediyenin borçları yüzünden icralık olduğu ortaya çıktı.



Akrabalarının ani zenginleşmesi ile gündeme gelen CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın, ilçede tapu bekleyen binlerce insanı aldattığı söyleniyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre seçimler öncesi her tarafa afişler astıran Kılıç, Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerinde belediye arazisinde yapısı olan vatandaşlara tapu dağıtma sözü verdi. Ancak Kılıç’ın vaatte bulunduğu 3 mahalledeki 1107 parsel arsaya belediyenin borçları yüzünden icra konuldu.

30 milyon lira borçla devraldığı Maltepe Belediyesi’ni 550 milyon lira borca sokan Kılıç, meydan meydan dolaşarak, ilçedeki tapu sorununu çözme vaadinde bulunmuş, belediye arazilerindeki vatandaşa tapu verileceğini öne sürmüştü.  Haciz süreci şöyle gelişti:

Ali Kılıç ın tapu sözü verdiği mahalleler icralık mı?

4 MİLYON 25 MİLYON OLDU
Maltepe Belediye’sinin uzun yıllar temizlik işlerini yapan Altaş Yapı Sanayi ve Temizlik Hizmetleri A.Ş. 4 milyon TL alacağı için 2013 yılında belediyeyi icraya verdi. 2014 yılında Ali Kılıç’ın belediye başkanı seçilmesiyle birlikte temizlik işlerini Altaş yapmaya devam ederken, bu süre içerisinde belediyenin firmaya olan borcu 25 milyon TL’ye kadar yükseldi. Belediyeden alacaklarını tahsil edemeyen temizlik firması birçok kez mahkemeye başvurarak belediyeyi icraya verdi.


Ali Kılıç ın tapu sözü verdiği mahalleler icralık mı?

ARSA DA KURTARMADI
Ali Kılıç yönetimindeki belediye, icradan kurtulabilmek için Zümrütevler Mahallesi’nde ‘Nish Adalar’ içerisindeki bir araziyi belediye meclisinden çıkan kararla 16 milyon liralık borca karşılık olarak satmak istedi. Fakat istenen fiyat firma tarafından yüksek bulununca 10 Mayıs 2016’da belediye meclisi tarafından 15679 ada 5 parsel 2724 metrekare arazi 11 milyon 100 bin lira bedelle alacağına karşılık Altaş’a satıldı.


Ali Kılıç ın tapu sözü verdiği mahalleler icralık mı?

3 MAHALLEYE HACİZ ŞOKU
Ancak satılan arazi belediyenin firmaya olan borcunu kapatmaya yetmedi. Altaş temizlik firması da Kartal Adliyesi’nde belediye aleyhine açtığı icra takiplerini sürdürdü. Altaş firmasının başlattığı icra takibi 11 Ocak 2019’da sonuçlandı. İstanbul Anadolu 18. İcra Dairesi, verdiği kararla firmanın yasal faizi, avukatlık ücreti ve icra masrafları ile 4 milyonu ana para olan toplamda 8 milyon liralık alacağına karşılık Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerindeki 1107 parsele haciz koydu. Parsellerin kullanıcısı durumundaki binlerce vatandaş, tapu kayıtlarına ‘icralık’ şerhi düşüldüğünden habersiz. 


Geri Dön