16 / 04 / 2024

Ali Kılıç: Kentsel dönüşümde büyük beklentiler içine girmeyin!

Ali Kılıç: Kentsel dönüşümde büyük beklentiler içine girmeyin!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, söz verdiği gibi ilk mahalle toplantılarından yaklaşık 3 ay sonra halkla tekrar bir araya geldi. Başkan Kılıç, “Kentsel dönüşüm konusunda büyük beklentiler içine girip de binam çok katlı olsun anlayışından vazgeçin" de



Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, söz verdiği gibi ilk mahalle toplantılarından yaklaşık 3 ay sonra halkla tekrar bir araya geldi. Altayçeşme mahallesi sakinleriyle başlayan “mahalle toplantıları”nda bin 100 civarında gelen sorunlardan 950 kadarını çözdüklerini ifade eden Başkan Kılıç, “Kentsel dönüşüm konusunda büyük beklentiler içine girip de binam çok katlı olsun anlayışından vazgeçin. Müteahhitlerin karşısında bizlerin boynunu büktürmeyin. Siz, bize yardımcı olun ki bizler de sizler için yaşanacak alanlar yaratalım” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN GÜRÜLTÜYE…


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 3 aylık bir aradan sonra tekrar başlayan “mahalle toplantıları” kapsamında Altayçeşme mahallesi sakinleriyle, Maltepe Belediyesi’nin Ana Hizmet Binası’nda bir araya geldi. Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen ve oldukça yoğun bir ilginin gösterildiği buluşmada, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Altayçeşme Mahalle Muhtarı Arzu Toker de hazır bulundu. Toplantıda, kentsel dönüşüm, altyapı, imar, çevre düzenlemesi ve park, ses kirliliği ve gürültü sorunları ile pazar yeri ve pazarcılarla ilgili sorunlar konuşuldu.


“BİN 100 SORUNUN 950’SİNİ ÇÖZDÜK”


Toplantıda bir konuşma yaparak belediyenin yapmış olduğu bazı hizmetlerden bahseden Başkan Ali Kılıç, “Uzun bir aradan sonra tekrar bir aradayız. Söz verdiğimiz gibi 3 ayda bir sizlerle buluşacağımızı belirtmiştik. Sizlerle birlikte yapmış olduğumuz toplantılardan çok etkilendiğimizi, beslendiğimizi söylemiştim. Toplamda geçmiş dönem mahallelerde yapmış olduğumuz toplantılarda bizlere iletilen bin 100 civarında sorundan, 950’sine çözüm bulduk. Diğer sorunları da neden çözemediğimizi ilgililerine anlattık.  Yine hiç kimsenin yapamadığı bir şeyi gerçekleştirerek, Maltepe’de yan yana değil birlikte yürümek iradesinde olduğumuzu belirtip, belediye başkan adayları ve siyasi partilerimizin temsilcileriyle bir araya geldik” dedi.


“İNANÇLAR KONUSUNDA HASSASIZ”


İnanç hizmetleri noktasında Ramazan’da, Muharrem’de ve Noel ayında yapılan çalışmalar ile sağlık alanındaki hizmetler hakkında da vatandaşlara bilgi veren Ali Kılıç, şöyle konuştu: “İnançlar konusunda çok hassasım, kimsenin inancını sorgulamaya hakkımız yok. Bu şiardan yola çıkarak nasıl Ramazan ayında vatandaşlarımız bayramlarını yapıp 4 gün tatile çıkabiliyorlarsa, Hristiyan vatandaşlarımız da tatile çıkmalı dedik ve onların kutsal saydığı 25 Aralık gününü, yani Noel gününü tatil ilan ettik. Belediyeden 5 arkadaşımız bu izni kullandı, memnun olduk. Yine Maltepe Meydanı’nda sevgi, barış ve dostluk adına bir Noel ağacı diktik. Alevi kardeşlerimiz için de Muharrem ayının son günü olan Aşure Günü’nü tatil ilan ettik ve cemevlerini ilçemizde ibadethane olarak ilk kabul eden belediye olduk. Bunu şu açıdan gururla söylüyorum ki, daha Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde cemevleri ibadethane olarak kabul edilmeden, bizler kararı çıkartmıştık. Ermenek’teki acılı vatandaşlarımızı unutmayarak, muhtarlarımızın da desteğiyle onlara yardım gönderdik. Uyuşturucu ve mahalle konaklarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”


VATANDAŞLARA İKİ UYARI


Konuşmadan sonra soru-cevap bölümünde halkın sorunlarını tek tek dinleyip not alan Kılıç, vatandaşların sorularını anında cevaplayıp vatandaşları iki noktada uyararak, “Belediye olarak dünyanın en güzel hizmetlerini yapsak, hatta altından çöp konteyneri koysak da bunlara siz sahip çıkmadığınız sürece hiçbir fayda göremeyeceğiz. Yan yana değil birlikte yaşama kültürüne alışmamız lazım. Pazar sorununu ancak böyle çözebiliriz. Kentsel dönüşüm konusunda büyük beklentiler içine girip de binam çok katlı olsun anlayışından vazgeçin. Müteahhitlerin karşısında bizlerin boynunu büktürmeyin. Siz bize yardımcı olun ki, bizler de sizler için yaşanacak alanlar yaratalım. Bizim bu aşamada üçlü bir çözüm önerimiz var. Evleriniz KİPTAŞ ya da  TOKİ  ile yapabilirsiniz ya da kendi müteahhitinizi bulur ona yaptırırsınız. Üçüncü yol olarak da belediyemiz bir inşaat şirketi kurdu, buna başvurursunuz. Sizler de biraz taşın altına elini koyarsanız, adınıza biz kredi alır ve evinizi yaparız” diye konuştu. 


Tünaydın 


Geri Dön