29 / 03 / 2024

Bill Clinton Erkan Işık'a ev sözü verdi!

Bill Clinton Erkan Işık'a ev sözü verdi!

10 yıl sonra eski Başkan Clinton'la buluşan Erkan Işık, ailesinin çektiği zorluğu mektupla anlattı. Clinton, yardım sözü verdi



1999 depreminde 7 aylık bebekken burnunu sıktığı dönemin ABD başkanı Bill Clinton'la önceki gün buluşan ve on yıl sonra yeniden burnunu sıkan 'Erkan bebek' yani Erkan Işık, yaşadıklarını SABAH'a anlattı. Erkan Işık, "Sahnede Clinton amcamla buluştuktan sonra en yakın koruması geldi. Bizi odaya götürdü. Ablam Cansu ve bana Clinton amcam sıkı sıkı sarıldı. Öyle mutluydu ki. Sanırım uzun zamandır bu kadar mutlu olmamıştı. Durmadan gülüyordu. Sonra korumaları ona mektubumdan bahsetti. O da yanındakilere dönüp 'küçük dostumun bütün ihtiyaçları karşılansın' dedi. Çok mutlu oldum" diye konuştu.

OTELDE BAŞ BAŞA
Lüks konut projeleriyle, beş yıldızlı otellerle yarışan Sinpaş Grubu'nun 35'nci yıl kutlamaları kapsamında dün Conrad Oteli'nde düzenlediği "Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik" konferansında büyük bir sürpriz yaşandı. Yaptıkları evlerde ailelere mutluluğun kapısını açan Sinpaş'ın patronu Avni Çelik, bu kez bir çocuğun hayallerinin kapısını araladı. Konferans için İstanbul'a gelen ABD'nin 42'nci Başkanı Bill Clinton'a büyük bir sürpriz yaptı. 1999 depreminden sonra Türkiye'ye geldiğinde Kocaeli'nde 7 aylık bebekken burnunu sıkan Erkan bebek, Clinton'un karşısına çıktı. Erkan artık 10 yaşındaydı. Erkan'ı görünce kahkahalara boğulan Clinton, Erkan 10 yıl önce yaşanan görüntüleri yeniden canlandırıp, burnunu sıkınca daha da keyiflendi. Sahnede yaşananların ardından en yakın korumasını Erkan'ın peşine takan Clinton, Işık Ailesi'yle Conrad'ta özel bir odada bu kez baş başa görüştü. Erkan'ın babasının işsiz olduğunu anlatan dram dolu mektup karşısında çok duygulanan Clinton, küçük dostunun tüm ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi.

SÜRPRİZİ SEVDİ
Erkan Işık, bebekken bir şey anlatamadığı Clinton'a bu kez içini döktü. Erkan, Clinton'la yaptıkları görüşmeyi şöyle anlattı: "En yakın koruması geldi. 'Başkan sizi görmek istiyor. Sizi ona götüreceğim. Yanımdan ayrılmayın' dedi. Biz de babam ve ablam Cansu'yla korumayı takip ettik. Özel bir odada bir araya geldik. Clinton bana ve ablam Cansu'ya sarıldı. Kahkahalarla güldü. 'Çok büyümüşsün' dedi. Sanırım uzun zamandır onu bu kadar mutlu eden bir sürpriz olmamıştı."

"ÜZÜLME ERKAN"
Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bana 'mektubunu aldım Erkan. Bilgisayarın yokmuş, bir evin yokmuş. Baban işsizmiş. Artık bunlardan haberdarım. Ne gerekirse yapacağım. Üzülme' dedi. Babamın elini sıktı. Güven veriyordu."

Ablasına ve Erkan'a eğitim sözü

7 aylık bebekken burnunu sıktığı dönemin ABD başkanı Bill Clinton'la buluşan Erkan Işık, ablası ve babasıyla özel olarak kabul edildiği oteldeki yaşadıklarından sonra daha umutlu konuştu. Clinton'ın mektubunu okuduktan sonra kendisine iyi şeyler söylediğini belirten Erkan, "Sonra içeri Sinpaş'ın patronu Avni Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş girdi" dedi.

EV SÖZÜ DE VERİLDİ
Clinton'ın Topbaş ve Çelik'e de "Benim onlar için yapmak istediklerimi siz de söyleyin, duysunlar" dediğini anlatan Erkan "Benim ve ablam Cansu'nun üniversite eğitimi de dahil tüm masraflarımız karşılanacak. Hatta Başkan Kadir Topbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'nı arayıp, bizim ev problemimizi de çözecek. Bize bir ev verecekler" dedi.

KONSOLOS DEVREDE
Erkan, otelden çıkarken Clinton'la son bir kez daha birbirlerine sarıldıklarını söyleyerek "ABD İstanbul Başkonsolosu bizim tüm adres bilgilerimizi aldı. Sanırım Clinton artık benim her şeyimden haberdar olacak. İzimi kaybetmeyecek" dedi.
Gül KİREKLO/Sabah

İlgili haber:

Erkan Işık burnunu sıktığı Bill Clinton'dan ev istedi!


Geri Dön