24 / 04 / 2024

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü'nün açılışı yine ertelendi!

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü'nün açılışı yine ertelendi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü inşaatını da söz verdiği tarihe yetiştiremedi. Yapımına 2013’te başlanan ve 29 Eylül’de hizmete gireceği duyurulan kampüs halen inşaat halinde...




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'da 2013 yılında inşaatına başladığı ve her fırsatta basın kuruluşlarına haber bülteni göndererek reklamını yaptığı Sosyal Yaşam Kampusü inşaatını bitiremedi. 29 Eylül 2015'te tamamlanacağı açıklanan, Yeni Asır'ın en son 30 Haziran'da görüntülediği kampus inşaatında o tarihten bu yana gözle görülür hiçbir değişiklik olmadı. Büyükşehir Belediyesi, en son bünyesindeki Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nde 7 Ağustos'ta çıkan yangının ardından Sosyal Yaşam Kampusü'yle ilgili haber bülten yayınlayarak tamamlayamadığı kampusün reklamını yapmıştı. Ancak, tanıtım faaliyetlerine rağmen kampus inşaatının tamamlanamaması vatandaşların tepkisini çekti.



"Zaten inanmamıştık"


Büyükşehir Belediyesi; içinde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi, yarı olimpik yüzme havuzu ile spor salonunun bulunduğu "Sosyal Yaşam Kampüsü"nün inşaatına 19 Temmuz 2013'te başladı. Tesisin 19 Mayıs 2015 Atatürk'ü Anma Gençlik Spor Bayramı'nda bitirileceği açıklandı. Ancak, metro, teleferik gibi  İzmir  için önemli projeleri 8-10 yılda ancak bitiren belediye, bu projeyi de söz verdiği tarihte vatandaşın hizmetine sunamadı. Yeni Asır bu durumu gündeme getirirken Büyükşehir, çareyi duyuru panosunu değiştirmekte buldu. İnşaatın önündeki panoda bitiş tarihi 29 Eylül 2015 olarak değiştirildi. Ancak, inşaat 29 Eylül'e 1 gün kala yine bitirilemedi. Kampusün birçok bölümünün kaba inşaatının bile sürdüğü gözlemlenirken duruma tepki gösteren çevre sakinleri, "Bu inşaat daha kaç ay daha sürer bilmiyoruz. Biz en son verilen 29 Eylül tarihine de zaten inanmamıştık. Korkarız bu proje de metro ve teleferik inşaatı gibi 8-10 yıl sürecek" diye konuştu




BİR ÇOK KEZ GÜNDEME GELDİ


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Türkiye'de ilk ve tek olacağını söylediği Buca'daki sosyal yaşam kampusünün inşaatı bir türlü tamamlanamazken kampus inşaatı daha birçok kez sorunlarla gündeme geldi. İşte yaşanan sorunlardan bazıları: l-21 Ocak 2014: Buca Sosyal Yaşam Kampusü alanından çıkarılan molozların Evka- 1'de bir sokağa boşaltıldığı ortaya çıktı. Molozların boyutu binalarla aynı yüksekliğe geldi. Yeni Asır'ın "Taş Devri başladı" başlığıyla çıkan haberinin ardından, molozlar temizlenmeye başlandı. l-15 Temmuz 2014: EVKA-1'e yığılan kaya ve molozların bazıları bir evin üzerine düştü. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. l-20 Şubat 2015: İnşaatta çalışan ve 6 metre yükseklikten düşen Gürsel Gümüş, 11 gün yaşam mücadelesi verdi ancak kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. l-14 Mart 2015: Kampüs inşaatından çıkan molozların bu sefer yine Evka-1'de bir dere yatağına boşaltıldığı iddia edildi. Molozların üzerine asfalt kırığı dökülerek örtbas edildiği öne sürüldü.


PASAPORTUDA BİTİREMEDİ


Büyükşehir Belediyesi, İzmirliler için bir diğer önemli projeyi de söz verdiği tarihte bitiremedi. Tarihi Pasaport İskelesi yapılan düzenleme nedeniyle 11 Ağustos'ta 6 haftalığına kapatıldı. Sürenin bittiği 22 Eylül'de tadilatın tamamlanamaması nedeniyle iskele kullanıma açılamadı. Vatandaşlar, Pasaport İskelesi kapalı olduğu için Bostanlı ve Karşıyaka'dan bindikleri vapurla önce Alsancak İskelesi'ne, ardından ESHOT'a ait otobüslerle taşınarak Pasaport İskelesi yakınına getiriliyor. Pasaport İskelesi'nin söz verilen tarihte kullanıma açılamaması da vatandaşın tepkisine neden oldu. Vapurdan inip otobüslere binen vatandaşlar İzmir'de yapılan işlerin zamanında tamamlanamamasından dert yandı. Alsancak İskele'den otobüslerle taşınan vatandaşlar, "Belediye 6 hafta der, 16 haftada bitiremez. İzmir'de buna alıştık" dedi.




Yeni Asır


Geri Dön