19 / 04 / 2024

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü'nde sona yaklaşıldı!

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü'nde sona yaklaşıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Buca'da kurduğu ve içinde modern bir huzurevinin de yer alan Türkiye'nin en büyük Sosyal Yaşam Kampüsü'nde inşaat çalışmalarını sürüyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'da kurduğu ve içinde modern bir huzurevinin de yer aldığı Türkiye'nin en büyük Sosyal Yaşam Kampüsü'nde bir yandan inşaat çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da televizyon, buzdolabı ve mobilyaların alımı ile personel eğitimine başladı. Yeni huzurevinde 100 kişilik yaşlı ağır bakım ve geriatri bölümü, modern odaların bulunduğu 300 kişilik barınma alanı, rehabilitasyon merkezi, 2'si kapalı 3 kafeterya, çeşitli eğlencelerin yapılacağı balo salonu ve spor alanları bulunuyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, kentlilerin pek çok önemli ihtiyacını aynı merkezde giderilebileceği, geniş yelpazede hizmet verecek "Sosyal Yaşam Kampusu"nde sona yaklaştı. Bir yandan inşaat çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da iç tefriş çalışmaları yürütüyor. Özellikle yaşlıların, engellilerin ve sosyal erişimi kısıtlı çocukların huzur kampüsü olacak bu büyük yatırımda, huzurevi bölümü odalarının iç dizaynı için eşya alımlarına başlandı. Odalarda televizyon, buzdolabı, mobilya dahil her türlü ihtiyaç düşünülerek alım işlemi gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 100 kişi kapasiteli yaşlı ağır bakım ve geriatri bölümünde alzhaimer, demans hastalarına hizmet sunulacak. Yaklaşık 300 kapasitelik bölümde de 1-2 ve 3 kişilik odalarda yaşlı hizmeti verilecek. Huzurevinde 2 tane kapalı kafeterya, 1 tane açık kafeterya ve çeşitli eğlencelerin yapılabilmesi için bir adet balo salonu oluşturuluyor. Yeni huzuervinde rehabilitasyon merkezi ve spor alanları da bulunuyor. Çocuk Gençlik Merkezi, Engelli Eğitim merkezi için de iç tefriş çalışmaları yapılıyor. Ayrıca tüm kampus içinde görev yapacak personellerin eğitimleri de sürüyor. 


YEŞİL ALANLARIYLA DA HUZUR VERECEK 


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Tınaztepe'de oluşturduğu kampus inşaatında toplam 7 bina kuruluyor. 64.8 milyon liralık bu örnek yatırım, pek çok özelliğiyle "Türkiye'de ilk ve tek" olacak. 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulan ve içeriği itibariyle Türkiye'nin en büyüğü olan "Sosyal Yaşam Kampüsü"nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açık hava spor alanları ile otopark alanları yapılacak. Özel peyzajlarla birlikte oluşturulacak yoğun yeşil alanlar da sosyal yaşam kampüsü sakinlerine huzurlu bir ortam sunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen modern tesiste, engellilere eğitimin yanı sıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak. Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek.



AŞEVİ KAPASİTESİ ARTACAK 


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dernekler, vakıflar ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere bugün 6 bin kapasite ile hizmet veren aşevinin kapasitesi yeni kampüste 10 bine çıkartılacak. Kentin çok önemli bir sosyal destek projesi olarak İzmirlilere hizmet etmek üzere hazırlanan Sosyal Yaşam Kampüsü'nde inşaat çalışmaları yüzde 75 seviyelerine geldi. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte gerekli izin süreçlerinin ardından bu büyük kampusün toplumun dezavantajlı kesimine hizmet vermek üzere yıl sonunda İzmirlilerin hizmetine sunulması planlanıyor.


Yeni Asır


Geri Dön