25 / 04 / 2024

Ali Kılıç, Maltepe Meydan projesi için birlik çağrısı yaptı!

Ali Kılıç, Maltepe Meydan projesi için birlik çağrısı yaptı!

Ali Kılıç, ilçenin modern bir meydana kavuşturulması gerektiğini belirterek, "Birlik olursak önümüzde kimse duramaz. Gelin ilçe meydanımız için güç birliği yapalım. Gerekirse minibüs yolunu bir gün kapatırız ve bu duruma dikkat çekeriz” dedi.



Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçenin modern bir meydana kavuşturulması gerektiğini belirterek, "Birlik olursak önümüzde kimse duramaz. Gelin ilçe meydanımız için güç birliği yapalım. Gerekirse minibüs yolunu bir gün kapatırız ve bu duruma dikkat çekeriz” dedi.


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Orta Meydan Sokağı esnafıyla, sabah kahvaltısında buluştu. Sokak ve ilçeyle ilgili sorunlarını yerinden dinleyen Başkan Kılıç, “Maltepeli esnaf öncelikle işyerini erken açmalı, kendisine, kılığına kıyafetine dikkat etmeli. Güler yüzlü ve müşteri odaklı olmalı. Böyle olur ve bu da yapacağımız projeler tarafından desteklenirse esnaf hem kazanır, hem de buranın gözbebeği olur. Maltepe’de sevgi gelişsin, yeşersin. Günümüzde görüyoruz herkes birbirine karşı son derece önyargılı, birbirine kırgın. Halbuki Anadolu insanının mayasında, hamurunda bunlar yok” diye konuştu.


“MEYDAN İÇİN GEREKİRSE YOL KAPATALIM”


Maltepe’de 18 bin insanla görüştüğünü, bunlardan 9 binin iş başvurusu için geldiğini ifade ederek konuşmasını sürdüren Kılıç, şunları söyledi: “Sabahın 6’sında halkla buluşuyorum. Ondan önce camilerimize giderek cemaatin sorunlarını dinliyorum. Esnafla bir araya geliyorum, yetmiyor okullarımızın yöneticileriyle toplantı yapıyorum. Maltepe’de bir iklimi oluşturmaya çalışıyorum. İlçemizin esnafı kan ağlıyor. İlçe merkezinde markaları göremiyoruz. Maltepe’yi cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Bunun için de biliyorsunuz bir ilçe meydanı projesi var. Bu konuda çok ama çok geciktik.  Meydanı 4 etap halinde yenileyeceğiz. Merkez Cami’nin oradaki alanı tamamen alıp modern ve yeşili bol bir meydan yaratacağız. Bu esnada ikinci etapta Emniyet Müdürlüğü ve CHP İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu hanı yıkıp geriye kaydıracağız ve alan açılacak. Üçüncü etapta Atatürk heykelinin olduğu alanın arkasında binayı yıkacağız ve orayı da meydana katacağız. Dördüncü etaptaysa Maltepe Üniversitesi Hastanesi de dahil, arka sokakları dönüştüreceğiz. Bunla beraber Beşçeşmeler’i dönüştürüp, metro ile merkez arasında çalışacak hafif raylı bir sistem kuracağız. Ayrıca ilçe trafiği yer altına alınacak ve bu alanlarda otopark olacak. Dediğim gibi bu projede oldukça geç kaldık. Maltepeli yanımızda olursa, birbirimize destek olursak gerçekleştiremeyeceğimiz hiçbir proje yok. Birlik olursak önümüzde kimse duramaz. Gelin ilçe meydanımız için güç birliği yapalım. Gerekirse minibüs yolunu bir gün kapatırız ve bu duruma dikkat çekeriz. Böylesi bir eylemi gerçekleştirebiliriz.”





Geri Dön