26 / 04 / 2024

Ali Öztunç: Yurttaş odaklı kentsel dönüşüm yapılmalı! 

Ali Öztunç: Yurttaş odaklı kentsel dönüşüm yapılmalı! 

Partisinin genel merkezinde gündem değerlendirmesi yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 



CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Öztunç, basın toplantısında, deprem gerçeğinin sürekli hafızalarda tutulması gerektiğini söyledi. Depremin yaşandıktan birkaç gün sonra gündemden düştüğünü aktaran Öztunç, "Biz CHP olarak deprem gerçeğini unutmuyoruz ve unutturmak istemiyoruz." dedi. Bu nedenle "Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi"ni hazırladıklarını bildiren Öztunç, şunları söyledi: 

"Bu belgede deprem anı, deprem öncesi ve deprem sonrasına ilişkin önerilerimizi sıralıyoruz. Sadece deprem mi? Hayır. Aynı zamanda bu politika belgesiyle iklim krizi, yanlış su yönetimi, çarpık kentleşme ve afete ilişkin önerilerimizi de gündeme getiriyoruz. Bir an evvel afet riski azaltılmış dirençli kentler kurulmalıdır. Afetlere karşı şeffaf ve katılımcı yönetim şarttır. Afet riskini dayanışma ile azaltmak mümkündür. Afet sonrası güvenli müdahale şarttır, olmalıdır. Yurttaş odaklı kentsel dönüşüm projeleri yapılmalıdır. Kentler yeniden ve iyi inşa edilmelidir. Afet İşleri ve Deprem Bakanlığı bir an evvel kurulmalıdır. Yerel yönetimlerin yetki ve kapasitesi de artırılmalıdır."

Ali Öztunç: Yurttaş odaklı kentsel dönüşüm yapılmalı! 

Deprem olduktan sonra "ah, vah" dememek için bugünden tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Öztunç, "CHP olarak hükümeti bir kez daha deprem ve afet konularında duyarlı olmaya davet ediyoruz. Önerilerimizi ve tespitlerimizi bu politika belgemizde sıraladık, bunu hem bakanlıklarına göndereceğiz hem de kamuoyuna yönlendireceğiz. Umarım hükümet bunlardan bir ders çıkarır." diye konuştu. 
 

Ali Öztunç'tan Kuzey Marmara Otoyolu açıklaması!


Geri Dön