25 / 04 / 2024

Ali Rıza Kısakürek, 30 milyon dolara iki otel yapacak!

Ali Rıza Kısakürek, 30 milyon dolara iki otel yapacak!

Kahramanmaraş merkezli giyim markası Piserro, Başkonuş ve Döngele kaplıcalarına toplam 30 milyon dolarlık yatırım yapacak



Proje çalışmalarını sürdüren firma, Sır Barajı’ndan Başkonuş Yaylası’na teleferik yapacak. Turizm potansiyelini değerlendirmeye çalışan Kahramanmaraş’ta konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren Piserro bu alana yatırım yapacak.

Geçtiğimiz günlerde Başkonuş Yaylası’nın işletmesini 49 yıllığına alan firma bu bölgeye iki adet otel yapmayı planlıyor. Sır Barajı’nın hemen yanında bulunan Döngele kaplıcalarında da yatırım yapan Piserro, sıcak su ve yayla turizmi ile toplam 30 milyon dolarlık proje hazırladı.

‘Terzi dükkânıyla başladım’

Piserro Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Kısakürek, uzun zamandır turizm konusunda çalışma yaptıklarını ve Başkonuş Yaylası’nın işletmesini alarak bu sektöre adım attıklarını ifade etti. Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelinin bugüne kadar iyi değerlendirilmediğini kaydeden Kısakürek, şunları söyledi: “Bugün hazırladığımız proje belki bazıları için hayal olabilir. Belki de bu kadar para bu sektöre yatırılır mı diyenler de olabilir. Ancak hayal kurmadan başarı gelmiyor. Ben 5 metrekarelik terzi dükkânından çıkarak dev bir fabrikaya geçtim. Kolay olmadı biliyorum ama 40 yıl önce bunu hayal etmiştim. Bedel de ödedik ancak hiç yılmadan çalışarak bugünlere geldim. Bugün hazırladığım proje de böyle. İnanılmaz bir doğal güzellikler içerisinde yaşıyoruz. Bunun mutlaka Türkiye ve dünya insanları ile buluşturulması gerekiyor.”
Radikal


Geri Dön