25 / 04 / 2024

Ali Sami Yen Otel projesi iptal mi edildi?

Ali Sami Yen Otel projesi iptal mi edildi?

Ali Sami Yen Stadyumu'nun yer aldığı alanda bugün; 5 yıldızlı otel, ofis ve rezidansların yer aldığı bir proje bulunuyor. Eskiden stadyum burada bulunurken; yan tarafında da bir Galatasaray Store mağazası mevcuttu. Buraya da Ali Sami Yen Oteli projesi yapılmıştı. Peki projede son durum ne?



Çok uzun yıllar Galatasaray'ın stadyumu şeklinde kullanımına devam edilen Ali Sami Yen arazisine karşılık Seyrantepe'de inşa edilecek yeni stat için, 2007'de Galatasaray Spor Kulübü tarafından, TOKİ ile protokole imza atılmıştı. Torunlar İnşaat tarafından arazide yapılan rezidans projesinin inşaatı bitirileli de uzun zaman oldu. 

Ali Sami Yen Otel projesi iptal mi edildi?

Ali Sami Yen Stadyumu'nun yer aldığı alanda bugün; 5 yıldızlı otel, ofis ve rezidansların yer aldığı bir proje bulunuyor. Tam anlamıyla bir yaşam alanı haline geldi. Eskiden stadyum burada bulunurken; yan tarafında da bir Galatasaray Store mağazası mevcuttu. Buraya da Ali Sami Yen Oteli projesi yapılmıştı. Söz konusu alanın kaba inşaatı tamamlanalı neredeyse beş sene oldu, ancak bir türlü bina bitirilemedi. Binanın mülk sahibi Galatasaray ve binanın en tepesinde de Galatasaray bayrağı bulunuyor. Binanın girişinde ise İstanbul Kültür A.Ş.'ye ait tabela yer alıyor. 

Peki otel projesinde son durum ne? Proje ne zaman tamamlanacak? İşte merak edilen ayrıntılar...


Geri Dön