20 / 04 / 2024

Ali Sami Yen'in yeşil kalması için protesto gösterisi yapıldı!

Ali Sami Yen'in yeşil kalması için protesto gösterisi yapıldı!

Ali Sami Yen Yeşil Kalsın' kampanyasını yürüten çevreciler dün protesto gösterisi yaptı. Stada yürüyen vatandaşlar, 'Daha fazla beton yığını istemiyoruz' diye haykırdı...  



ŞİŞLİ HAYAT BULSUN
BİLDİĞİNİZ gibi, yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın yerine, 3 kuleden oluşan rezidanslar ve ofisler yapılması planlanıyor. Ancak bu proje çevrecilerin tepkisini çekiyor. Bir süredir, Şişli Çevre Platformu'nun öncülüğünde, 'Ali Sami Yen Yeşil Kalsın' kampanyası yürütülüyor. Stad arazisinin imar planı için yürütmeyi durdurma kararı alan çevreciler, şimdi de protesto gösterilerine başladı. Dün, Şişli Meydanı'nda toplanan eylemciler, 'Ali Sami Yen park olsun, Şişli hayat bulsun' sloganlarıyla stada yürüdü.


ÇARŞI BETONA KARŞI

GRUP adına konuşan Şişli Belediye Meclis üyesi Dursun Çaltı, 12 yıl içinde Şişli'ye 19 rezidans yapıldığını, yeni gökdelenler istemediklerini söyledi: "Bu bölgede yaşayan yurttaşlarımızın tek bir amacı var; yeşillikler içerisinde yürüyerek rahat bir nefes almak. Biz bu beton yığınları arasında rahat bir nefes almak istiyoruz. Bırakın Ali Sami Yen yeşil kalsın." Yürüyüşe destek veren Beşiktaş Çarşı grubu da Yüzyılın derbisi' başlığıyla ilginç bir afiş hazırladı. Ağaç yeşili ile beton grisinin maçına tüm İstanbullular çağırıldı.
Habertürk


Geri Dön