19 / 04 / 2024

Aliağa Siteler Mahallesi'nde altyapı çalışmaları tamamlandı!

Aliağa Siteler Mahallesi'nde altyapı çalışmaları tamamlandı!

Aliağa Belediyesi, son yıllarda çok hızlı konutlaşmanın yaşandığı Siteler Mahallesi’nde altyapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Yakın bir gelecekte 15 bin kişinin yaşayacağı öngörülen Siteler Mahallesi’nde sürdürülen hummalı çalışmalarla mahalle sak



Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Siteler Mahallesi’nde yürütülen yol yapım faaliyetlerini yerinde inceledi. Başkan Oğuz, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı müjdesini vererek, çalışmalar sırasında sabır gösterip, destek veren mahalle sakinlerine teşekkür etti.


ALİAĞA VE BÜYÜKŞEHİR İŞBİRLİĞİNDE HİZMET

Mahallede, Aliağa Belediyesi ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde sürdürülen çalışmalarla Siteler Mahallesi’nin altyapı sorunu kalmadı. Yap-boz olmaması için çalışmalar tüm kurumlar tarafından eşgüdümlü yapıldı. Öncelikle Aliağa Belediyesi planda bulunan ama henüz açılmamış yolları açtı. Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri tarafından mahallenin tamamında yeni su şebekesi döşendi. Şebeke’nin bina bağlantısını sağlayan braşman işleri tamamlandı. Bu çalışmaların ardından Aliağa Belediyesi ekipleri yolların asfalt altı çalışmalarını yaptı. Belediye ekipleri iki aşamada yola altyapı malzemesi sererek İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin asfalt dökebileceği duruma hazırlamış oldu. Son olarak İzmir Büyükşehir ekipleri tarafından mahalledeki cadde ve sokaklar asfaltlandı. Çalışmalarla 140 bin m2’lik asfaltlama yapıldı.


MAHALLE YEŞİL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

Yol, kaldırım, bordür, su gibi altyapı çalışmaları tamamlanan mahallenin yeşil bir görümüne kavuşması için harekete geçen Aliağa Belediyesi, yol ve refüj ağaçlandırma çalışmalarının projesini hazırladı. Kısa süre içinde bu çalışmalar da tamamlanacak.


YOLLARIN YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Siteler Mahallesi’nde sürdürülen altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Siteler Mahallesi’ndeki yol yapım çalışmalarının yüzde 70’i tamamlandı. Çalışmalar bir hafta içinde bitecek. Siteler Mahallesi, modern altyapısıyla örnek bir yaşam merkezi oldu. Aliağa’mıza ve mahallemize hayırlı olsun” dedi.


BAŞKAN OĞUZ: SÖZ VERMİŞTİM, SÖZÜMÜ TUTTUM

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Asfaltlama çalışması yapan ekipleri ziyaret ederek hem yapılan işler hakkında bilgi aldı hem de çalışanlar ve mahalle sakinleriyle sohbet etti. 

Siteler Mahallesi’nin, Aliağa’nın oturulabilecek en güzel yerlerinden biri olduğunu ifade eden Oğuz, “Burası gelecekte kendi içinde modern bir kent olacak. 15 bin civarında nüfusun burada oturacağını bekliyoruz. Ben bir söz vermiştim. Burada çalışmalara sıfırdan başladık, çok hızlı ve iyi gittik.” Dedi.


BAŞKAN OĞUZ’DAN AZİZ BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Başkan Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da desteği için teşekkür ederek, “Burada 140 bin metrekarelik asfaltlama çalışması yaptık. Altyapı bitti, su şebekesi bağlandı. Siteler Mahallesi sakinlerimizin hiçbir altyapı sıkıntısı kalmadı. Bu Mahalle Aliağa’nın en düzenli, modern yaşam alanı oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Aziz Kocaoğlu’na imkanlarını bize seferber ettiği için teşekkür ediyorum. Çalışmaları 1 ay içerisinde tamamlayarak, buradaki sakinlerimize tertemiz teslim edeceğiz” dedi.



MAHALLEDE HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILDI?


1- Aliağa Belediyesi, Yeni konutlaşan mahallede planda olan ancak açılmamış yolları ilk kez açtı.


2- Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir işbirliğinde başlatılan içme suyu hattı döşeme çalışmaları tamamlandı.


3- İZSU, şebeke ile konutlar arasındaki bağlantıyı sağlayacak branşman hattının tamamını döşedi.


4- Aliağa Belediyesi ekipleri içme suyu hatlarının döşenmesinin ardından yolların asfalt altı temel çalışmalarını tamamladı.


5- İlk olarak Belediyeye ait iş makineleriyle yol temel malzemesi olan 0,70’lik PMT malzemeyi yola döken ekipler, ikinci aşamada 0,25’lik ince PMT malzemeyi sererek yolları İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin asfalt dökebileceği duruma hazırlamış oldu.


6- Aliağa Belediyesi ekipleri ile uyumlu bir çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri asfalt altı çalışmaları tamamlanan Siteler Mahallesi’nde toplam 20 bin 572 ton ilk kat asfaltlama işlemi (binder),  4 bin 270 ton da son kat asfaltlama (aşınma) işlemi gerçekleştirdi. 


7- Aliağa Belediyesi tarafından yol ağaçlandırması ve refüj ağaçlandırması için proje çizildi.


Geri Dön