25 / 04 / 2024

Aliağa ve Bursa'daki iki santral özelleştirilecek!

Aliağa ve Bursa'daki iki santral özelleştirilecek!

Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilecek.



Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali özelleştirilecek.


Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, Elektrik Üretim AŞ'ye ait, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ve Bursa Doğalgaz Santrali ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar, varlık satışı yöntemi ile ayrı ayrı özelleştirilecek.


İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma usulüyle sonuçlandırılabilecek.


Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali ihalesi için teklifler ayrı ayrı verilecek. İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilecek.


Katılımcılar, ön yeterlilik başvurusunda bulunabilmek ve ihaleye katılabilmek için istenen belgeler ile tekliflerini ihale şartnamesinde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlayıp, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali için en geç 1 Ekim saat 17.30'a, Bursa Doğalgaz Santrali için ise en geç 15 Ekim saat 17.00’a kadar teslim etmeleri gerekiyor.


AA


Geri Dön