28 / 03 / 2024

Aliağa ve Bursa doğalgaz santrali özelleştirilecek!

Aliağa ve Bursa doğalgaz santrali özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, iki doğalgaz santralini özelleştirme kapsamıyla satışa çıkarıyor. Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile Bursa Doğalgaz Santrali ihale yoluyla özelleştirilecek.



ÖİB’in Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ilanına göre, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ait Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar “varlık satışı” yöntemiyle ihale edilecek. Santral ihalesine katılım için 10 milyon dolar geçici teminat tutarı belirlendi.


Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ait Bursa Doğalgaz Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar “varlık satışı” yöntemiyle ihale edilecek. Santral ihalesine katılım için 15 milyon dolar geçici teminat tutarı belirlendi.


İhale sürecinde önyeterlilik ve son teklif verme tarihi Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali için 1 Ekim, Bursa Doğalgaz Santrali 15 Ekim olarak belirlendi.


İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecekler. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak yer alabilecekler


Sözcü



Geri Dön