24 / 04 / 2024

Alışveriş merkezleri yılbaşı hediyesi olarak ev veriyor!

Alışveriş merkezleri yılbaşı hediyesi olarak ev veriyor!

Alışveriş merkezleri, krizin izlerini kampanyalarla siliyor. Yeni yıla ayılı günler kala hediye kampanyalarında sınır tanımayan AVM'lerde tam bir tüketim çılgınlığı söz konusu



Alışveriş merkezleri, krizin izlerini kampanyalarla siliyor. Yeni yıla ayılı günler kala hediye kampanyalarında sınır tanımayan AVM'lerde tam bir tüketim çılgınlığı söz konusu. Otomobil, ev, bilgisayar, alışveriş çeki gibi yüzlerce hediyenin büyüsü ile AVM'ler aralık ayı cirolarını şimdiden yüzde 20'nin üzerinde arttırdı.

Katılım çok yüksek

Kayseri Park olarak bu yılbaşında cip hediye ettiklerini belirten Kayseri Park AVM Genel Müdürü Muhsin Erkoç, 'Kampanya 75 TL'lik alışverişlerde geçerli oluyor. Kampanya sayesinde kapı girişlerinde bir önceki aya göre yüzde 10-12 artış söz konusu, Hafta içi kampanyaya günde 1300 kişi katılırken bu rakam haftasonunda 2 bin 300'e çıkıyor' dedi.

Geçen yılbaşında yaptıkları otomobil kampanyasına toplam 104 bin kişinin katıldığına dikkat çeken Erkoç, bu yıl rakamın yüzde 50 daha fazla olacağını söyledi.

Bu yıl 15'inci yaşını kutlayacak olan Carousel Alışveriş Merkezi de yılbaşı için 100 TL alışveriş yapan herkese 15 adet Chery markalı otomobil hediye edecek. Kampanyaya katılımın geçen yıl yaptıkları kampanyayla kıyaslandığında yüzde 30 arttığını belirten Carousel Genel Müdürü Orhan Demir, 'Aralık ayının başları bizim için oldukça durgun bir dönemdi. Geçtiğimiz cumadan itibaren bir canlanma başladı. Kampanyanın etkisiyle geçen haftaya göre satışlarda yüzde 8, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 17-18 artış var. Bu yıl krizin etkisinin bittiğini de bu şekilde gözlemleyebiliyoruz' dedi.

Günde 1000 kişi katıldı

Forum İstanbul da 10 Aralık 2010-10 Ocak 2011 tarihleri arasında 100 TL'lik alışveriş yapan herkese hediye kabininden hediye kazanma imkanı sunuyor. Forum İstanbul Pazarlama Müdürü Binnaz Dincer, yılbaşı kampanyasına ilk hafta gün ¬de 1000 kişinin katıldığını söyledi. Ankara'da bulunan Gordion AVM, 'Kazı kazan, anında altını kazan' kampanyası düzenliyor. AVM bu kampanya sayesinde 3 bin çeyrek altın dağıtmayı planlıyor.
Radikal/Sevgi SAYAR BAşžARAN


Geri Dön