23 / 04 / 2024

Almanları 'Türkiye'de ev kazandınız' yalanıyla dolandırmışlar!

Almanları 'Türkiye'de ev kazandınız' yalanıyla dolandırmışlar!

Türkiye numarasını yabancı ülke numarasına çeviren bir programla aradıkları Almanları dolandırdığı iddia edilen 7'si tutuklu 32 sanık hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 9'ar yıldan 30'ar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.



Antalya ve İstanbul'da "çağrı merkezi" görünümü verdikleri iş yerlerinden özel bir program hazırlayarak aradıkları Almanları dolandırdıkları belirtilen 32 sanıkla ilgili iddianame hazırlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kişisel verilerini henüzbelirlenemeyen bir yöntemle ele geçirdikleri Almanlarla irtibata geçirip dolandırdıkları iddia edilen tutuklu sanıklar B.K.B, C.Ö, E.K, H.S, M.P, S.K, ve Y.H. ile tutuksuz yargılanan 25 sanıklar ilgili, nitelikli dolandırıcılık" ve "üç veya daha fazla kişi tarafından birlikte dolandırıcılık" suçlarından 9'ar yıldan 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, sanıkların internet üzerinden Türkiye numarasını yabancı ülke numarasına çeviren bazı haberleşme programları kullanıp yurt dışında yaşayan mağdurlara ulaştıkları tespit edildi.

Telefonla aradıkları kişilere kendilerini Alman vatandaşıymış gibi tanıtan ve çok iyi Almanca konuşan sanıkların, "Türkiye'de ev kazandınız" yalanını söyleyerek mağdurları kandırdıkları kaydedilen iddianamede, ödül kazandığına inandırılan çok sayıda müştekiden "vergi ücreti" adı altında yüksek miktarda para alındığı ortaya çıktı.

3 yılda 11 kez para gönderdi

İddianamede, müşteki Anton Simon S'yi arayan sanıkların hesap numaralarına 40 bin avro havale ettikleri ortaya çıktı.

Sanıkların müşteki Dietmar F'nin 2014-2016'da toplamda 77 bin 100 avro para yatırılmasının sağlandığı belirtilen iddianamede, Chiristian Wolfram U'nun ise 2014-2017'de 11 kez toplamda 75 bin avro kadar havale yaptığı açıklandı.

İddianamede, müşteki Jochen Michail H'nin de çekilişten para kazandığını belirterek sanıkların hesabına 58 bin 890 avro gönderdiği açıklandı.

"Ödül ve ikramiye kazandınız" diye de dolandırmışlar

Sanıkları, "Dergiden ödül kazandınız, ikramiye kazandınız" yalanıyla da bazı Alman vatandaşlarını dolandırdıkları belirtilen iddianamede, dolandırılan bazı Alman vatandaşlardan paranın evlerinden elden alındığı açıklandı.

İddianamede, ayrıca sanıkların görüşmelerinde izlenebiliyor olabileceklerini, bu nedenle ellerinde bulunan bilgilerin dijital materyalleri saklamak yerine yok edilmesi gerektiğiyle ilgili birbirlerine telkin yaptıklarını açıklandı.


Geri Dön