25 / 04 / 2024

Almanya emlak balonu uyarısında bulundu!

Almanya emlak balonu uyarısında bulundu!

ALMANYA Merkez Bankası Bundesbank, Almanya'nın en büyük şehirlerinde apartman dairesi fiyatlarının yüzde 20 oranında yukarıda fiyatlanıyor olabileceğini söyleyerek, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde konut balonu endişelerine neden oldu....



Konut fiyatları artışına dikkat çeken Almanya Merkez Bankası Bundesbank, emlak balonu uyarısında bulundu. 


ALMANYA Merkez Bankası Bundesbank, Almanya'nın en büyük şehirlerinde apartman dairesi fiyatlarının yüzde 20 oranında yukarıda fiyatlanıyor olabileceğini söyleyerek, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde konut balonu endişelerine neden oldu. Financial Times gazetesine göre, Bundesbank'ın uyarısı, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasının "çok fazla gevşek" olduğunu söyleyen Almanlar'ın endişelerini besleyecek. Bundesbank'ın refinansman oranı yüzde 0.5 ile rekor düşük düzeyde seyrediyor. 


Diğer taraftan uyarı, uluslararası yatırımcıların dünya genelinde konut fiyatlarını sıçrattığı sinyallerine bir yenisini daha ekliyor. Konut fiyat artışı trendi, yatırımcıların "sığınılacak liman" olarak adlandırdığı fırsatların eksikliğini ve tahvil ve hisse senetleri gibi geleneksel varlık sınıflarındaki düşük getirileri yansıtıyor. 


2010'DAN BU YANA YÜZDE 25 ARTIŞ VAR 

Bundesbank, konut fiyatlarındaki hızlı artışın özellikle en büyük 7 şehri etkilediğine dikkat çekti. Berlin, Münih, Hamburg, Köln, Frankfurt, Stuttgart ve Düsseldorf'ta konut fiyatları 2010'dan bu yana ortalama yüzde 25 artış kaydetti.



Milli Gazete


Geri Dön