24 / 04 / 2024

Almanya'da 50 bin işletme iflas edebilir!

Almanya'da 50 bin işletme iflas edebilir!

Koronavirüs salgını dünyada bütün ülkelerin ekonomilerini zorlarken, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da da uzatılan kısıtlamalar sebebiyle işletmeler güçlük çekiyor. Almanya'da 50 bin işletmenin iflas edebileceği öngörülüyor.



Koronavirüs salgını dünyada bütün ülkelerin ekonomilerini zorlarken, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da da uzatılan kısıtlamalar sebebiyle işletmeler güçlük çekiyor.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Alman Ticaret Birliği (HDE) işletmelerin açılmasına Nisan veya Mayıs ayında izin verilmesi durumunda bu yıl cironun yüzde 6'ya kadar gerileyeceğini tahmin ediyor. Açılmanın Mart ayında yapılması duurmunda ise satışların 2020 yılı seviyesine ulaşacağı öngörülüyor. 

Almanya da 50 bin işletme iflas edebilir!

HDE Başkanı Stefan Genth hükümet ve yerel yönetimlerin dükkanların açılmasını, yedi günlük vaka sayısının 100 bin kişide 35 vakanın altına düşmesi koşullarına bağlanmasına tepki gösteriyor. Genth bunun çok gerçekçi olmadığını dile getirerek 50 bin işletmenin iflas edeceğini ve 250 bin veya daha fazla kişinin işini kaybedeceğini öngördüklerine dikkat çekti. 

Genth sektörün bir perspektife sahip olmadığına vurgu yaparak açılış değil kapanış startejilerinin gündemde olduğunu ve birçok perakendecinin artık ne yapacağını bilmediğini dile getirdi. "Durum umutsuz" ifadelerini kullanan Gerth devlet desteğinin yetersiz olduğu eleştirisinde bulundu.

Japonya'da son bir yılda 85 inşaat firması iflas etti!


Geri Dön