20 / 04 / 2024

Almanya’da çalışmak isteyen Türkler 3 şartı yerine getirirse…

Almanya’da çalışmak isteyen Türkler 3 şartı yerine getirirse…

Almanya, kalifiye işçi sorununu çözmek amacı ile birlikte işçilerin ülkeye daha kolay girebilmesine sebep olan yeni bir program geliştirdi. Her yıl, hangi sektörlerde işçi eksik olduğuna bağlı şekilde kotalar belirlenecek. Programa başvurmak için de belirlenmiş olan dört kriterlerden üçünü karşılama



Dünyanın en büyük dördüncü ekonomisine sahip olan Almanya’da sendikalar ve işveren dernekleri, uzun süredir iş gücü sorunundan şikayetçi durumda. Çalışma Bakanlığı da iş gücündeki eksikliğin, ekonomik büyümeyi sekteye uğrattığını ifade ediyor.

DW Türkçe’nin haberine göre Türkçeye ‘fırsat kartı’ diye çevirebileceğimiz ‘Chancenkarte’ ile AB dışından kalifiye iş gücünün Almanya ülkesinde çalışmasını mümkün kılacak bir uygulamayı yürürlüğe koymaya hazırlanmakta. Bu, ABD’nin ‘Yeşil Kart’ ya da İngilizce’si ile birlikte ‘Green Card’ uygulamasına benzetilmekte.

Şu anda da AB üyesi olmayan çoğu vatandaşın Almanya'ya yerleşmeden hemen önce bir iş teklifi alması gerekmekte.

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, Almanya’nın planlamış olduğu ‘fırsat kartı’ ile ilgili planlarını hafta içinde bildirdi. Söz konusu kart sayesinde, yabancı uyruklu kalifiye çalışanlar, Almanya’ya herhangi bir somut iş teklifi olmadan gelerek çalışma şansı elde edecek.

 Almanya’da çalışmak isteyen Türkler 3 şartı yerine getirirse…


Geri Dön