11 / 05 / 2024

Almanya'da güneş enerjisi elektrik fiyatlarını indirdi!

Almanya'da güneş enerjisi elektrik fiyatlarını indirdi!

Alman Solar Endüstri Demeği BSW-Solar yöneticilerinden Jörg Mayer. "Almanya'da elektrik fiyatlarının düşmesinin iki nedeni var. Birincisi fosil yakıtların ucuzlaması ile üretim maliyetinin düşmesi, diğeri ise en üst düzeyde bulunan fotovoltaik kurulumlar"




Yıllık güneşlenme süresi az olmasına rağmen güneş enerjisi kurulu gücü Türkiye'den 300 kat fazla olan Almanya'daki uygulamalar hakkında bilgi veren Alman Solar Endüstri Demeği BSW-Solar yöneticilerinden Jörg Mayer. "Almanya'da elektrik fiyatlarının düşmesinin iki nedeni var. Birincisi fosil yakıtların ucuzlaması ile üretim maliyetinin düşmesi, diğeri ise en üst düzeyde bulunan fotovoltaik kurulumlar" dedi. 


Amerika Iowa State Üniversitesi'nden Ulrike Passe ise, mimari yapılarda mekan ile güneş, ışık ve havalandırma ilişkisinin önemine "Türkiye'de Şanlıurfa Harran evleri buna en iyi örnek. Çamurdan çoklu gözenekleri olan ve kubbe şeklinde çatıları olan bu evler temel geometrik hesaplamalar kullanılarak yapılmış. Bu nedenle yazın çok serin, kışın da ılık oluyorlar. Bu evler modern teknolojiler kullanılmadan yapılan son derece konforlu evler" diye konuştu. 


Güneş enerjisinin yaygın kullanımında, yenilikçi teknoloji ve uygulamaları konu alan ve 19 Kasım da İzmir'de başlayan SOLARTR 2014 Konferansı ve Sergisi sona erdi. Konferansın son gününde konuşan Alman Solar Endüstri Demeği BSW-Solar yöneticilerinden Jörg Mayer, Almanya'da yapılan çalışmaları anlatarak. Fotovoltaik panellerinin Almanya'da fiyatları ucuzlattığını söyledi. 


Anayurt


Geri Dön